недеља, 12. април 2015.

REBUSANJE (1452)

Autor: Ilija Ozdanovac
Naknadno utvrđeno da je isti rebus ranije objavio Miroslav Cvetković.

10 коментара:

Luka је рекао...

Sven Ušić - sve Nušić

Slavko Bovan је рекао...

Ispravno!

S. Čolaković је рекао...

Uh, sećam se da je ovo bilo objavljivano dok je košarkaš još aktivno igrao, sa drugačijom ilustracijom (ne znam u kojim novinama). Cvetković je imao rebus (na slici je bilo nekoliko slika Branislava Nušića). No, ne znam da li je on "bio prvi". Još su neki došli na ovu ideju.
Najčešći opis za "Sven" u ukrštenicama osamdesetih godina, bio je - ime košarkaša Ušića.

Miroslav Cvetković је рекао...

Da, objavio sam rebus sa poznatom karikaturom Pjera Križanića, ali u kom listu i kada - nemam pojma.

Slavko Bovan је рекао...

Biće dopisano.

Miroslav Cvetković је рекао...

Sutra u 10, na mom blogu će ići moja nova verzija, sa osvrtom na ovaj uspeli rimejk (valjda moje, mada - sumnjam) stare ideje - nikako ne plagijat, čak ni nenamerni plagijat!

IlijaO је рекао...

Slavko zna okolnosti kad i kako je ovo meni palo na um, pa sam mu odmah proslijedio. Naime, unazad 20-ak dana na tv-u sam gledao neki prilog o "Ciboni" gdje spomenuše Ušića, a kako mi je odmah upalo u uho Sve Nušić- proradi enigmatski duh! Iskreno, efektno je i bilo bi čudo da to već nije iskorišteno, mada se nisam mogao sjetiti, jesam li ili nisam to već negdje vidio! Bez namjere da ikoga plagiram ili prepisujem, ali se evo, ispričavam, iako nije namjera!

Milan S. је рекао...

Nije loše svoje objavljene rebuse evidentirati u bazi objavljenih rebusa (jedan od linkova desno na glavnoj strani) :)

Rešad Besničanin је рекао...

Cvetković se ne seća gde je njegov rebus objavljen, ali ja se dobro sećam tog rebusa! Objavljen je u "Eurekinom" dodatku koji je uređivala "Zagonetka" i mislim, bilo je pet-šest crteža Nušića.

Miroslav Cvetković је рекао...

Pretpostavio sam da je "Eureka" u pitanju, pa sam to sinoć i napisao u postu koji ide danas u 10 na mom blogu. Lepo je što kolege pamte moje rebuse iako sam ih ja počeo zaboravljati :) Ja se sećam da sam na nekom sajmu knjiga pokupio neke besplatne knjižice (3-4 iste), a u njima je bila pomenuta Pjerova karikatura Branislava Nušića. Još pri listanju sam video ideju.