среда, 3. јул 2013.

KVIZOVKA

Partija od 777 bodova


Kvizovka  MIHOVLJAN 2013 – Iz Lukina kuta

Dana 22. 06. 2013. na Obiteljskom gospodarstvu TURK u Vučetincu okupilo se desetak ljubitelja društven igre Kvizovka. Uz domaćine Ivana Čotića i Silvu Jaggar Čotić iz Mihovljana iz Nedelišća je došao Miro Sabolčec. A Iz Splita su doputovali Miro Šarić, Petar Štambuk i Luka Pavičić. jPero Galogaža je došaoi Iz Rijeke, a iz Zagreba Boris Nazansky i Zdenko Bakotić, sa Filipom Karačićem iz Širokog Brijega. Nakon izvlačenja brojeva, pod sudačkom paskom Zdenka Bakotića, devetero kvizovkaša «ukrstilo je slova», i to po sustavu svatko sa svakim.
Favoriti Pero i Boris startali su s pobjedama, dok im Miro Šarić nije «uzeo mjeru», a u njihovom međusobnom okršaju, bolji je bio Pero. Šarić je startao s pobjedom a potom je izgubio od Luke, koji je pak, nakon poraza u prvom kolu od Borisa, zaredao s pobjedama, sve do večernje partije, kad je kiksao s debitantom Filipom Karačićem. Drugi debitant Petar Štambuk, kojemu je ždrijeb u startu odredio «lakše» protivnike, zaredao je sa 6 pobjeda, a onda u tri zadnja kola je izgubo od trija sa postolja.
Dakle, nakon vrlo zanimljivih partija i preokreta na tablici, u nedjelju pred zadnje kolo na vrhu tablice bilo je poprilično gusto, Za mjesta na postolju borili su se Pero sa samo jedanim, te Boris, Luka i Petar sa po dva poraza, a ždrijeb je htio da u tom devetom kolu oni međusobmo odmjere snage. U vrlo otvorenim partijama Boris se nije dao iznenaditi od debitanta Petra, a Luka s 2 jedanaestice i 3 desetke nije uspio parirati Peri koji je odigrao 8 desetk i jednu jedanaesticu uz jednom izmjenom slova.
Na kraju pobjednik Mihovljana 2013 bio je Pero Galogaža ispred Borisa Nazanskog, dok je treće mjesto zauzeo Luka Pavičić. Četvrtoplasirani je debitant Petar Štambuk ispred Mira Šarića i drugog debitanta Filipa Karačića. Obiteljski «okršaj» je odredio da Ivan Čotić bude ispred Silve Jaggar Čotić, dok je fenjer kući ponio  Miro Sabolčec.
Uz samo natjecanje, noć smo prikraitli s prepričavanjem enigmatsko-logičkih dogodovština, dok su Dalmatinci vrijeme prikraćivali trešetom. Hrana je bila vrhunska, kao i vina iz podruma gospodarstva Turk.
U slici je partija Luka-Peru, uz napomenu, da sa Kvizovka igrala uz pravilo da se pojmovi mogu tvoriti kao postojeći riječi sa bilo kojim prefiksom ili sufiksom
Luka Pavičić

11 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Ova partija je završila rezultatom 443-314 za Peru.
Luka je priložio i tok poteza sa riječima.

Slavko Bovan је рекао...

Ima nekih zaista interesantnig riječi.

Slavko Bovan је рекао...

Ima nekih zaista interesantnih riječi.

Belirac је рекао...

Bilo bi zanimljivo vidjeti i poteze s riječima. Čini se da je to čisti larpurlartizam.

Slavko Bovan је рекао...

Zamolićemo Luku dapopiše riječi pa da ih rastumačimo.

Luka је рекао...

Evo riječi pa se zabavljajte:

Luka (314)
1. -
2. NAJČITKIJI
3. VISTAPŠANJE
4. DONJEKLANJANJE
5. EUROPOUGLJEN
6. -
7. PREDNJESTAP
8. BUDŽ
9. TROMAČIĆ
10.UZGLAVA

Pero (443)
1. AVIOBULJATI
2. JAJODELJATI
3. POLJOMAHATI
4. -
5. BANKOPROBAN
6. NAJUTUČENE
7. ZRAKOMAUNE
8. DŽEPOZAFRIG
9. USKOĐEDINA
10.PRINZIĆEVO

Kod tumačenja vodite računa o pravilu: Uz svaku ostojeću riječ može se dodati bilo koji prefiks ili sufiks.

Slavko Bovan је рекао...

Glasam za DONJEKLANJANJE!
:)

Slavko Bovan је рекао...

nisu rđave ni ZRAKOMAUNE :)

Анониман је рекао...

Pozdrav svima, cestitke pobjednicima... zavidim vam na druzenju. O pravilima I uvrstenim "rijecima" proisteklim iz njih, mogu reci da ne vidim nikakve logike (s aspekta interesa igre), nikakvog uzitka, a najmanje dokaza da je rijec o hobistima koji vole I poznaju jezik. Jednostavno - ne razumijem cemu to. Znam da kvizovka nije krizaljka, da je uvijek bilo nategnutih rijeci, problema oko tumacenja pravila I sudjenja, no ovo nije rjeshenje, I igra I ucesnici zasluzuju bolje.
Hajro

Анониман је рекао...

Zahvaljujem se na "čestitki". Nisam autor pravila ali moram priznati da i ovakva kvizovka ima svoje draži. I za suđenje je vrlo laka, nije bilo ni jednog spora... Pero pobjednik

Анониман је рекао...

Cestitka je bila iskrena (valja se prilagoditi pravilima I pobijediti, dostojno postovanja I cestitanja), nema razloga za navodnike. Uzitak je vrlo subjektivna kategorija, interes igre mnogo objektivnija - koga ce zanimati da se pridruzi, kome bi analiza ovakve partije bila dokaz ozbiljnosti I kvaliteta. Odsustvo sporova oko sudjenja moze biti dokaz vrlo razlicitih teza. Bice da sam staromodan I ne razumijem progres.
Hajro zakeralo.