четвртак, 18. јул 2013.

PEŠIĆ U NARODNIM NOVINAMA

Tekst o Nikoli Pešiću objavljen u "Narodnim novinama" iz Niša. Svako promovisanje enigmatike zaslužuje našu pažnju.

Blaga kritika za Nikolu (a i ostale kolege koji postupaju slično), jer sam ovo morao da preuzmem sa Fejsbuka.  Ovakve stvari treba objavljivati na ovim našim enigmatskim internetskim okupljalištima da budu dostupne što je moguće širem krugu zainteresovanih kolega. Moj blog je otvoren za sve priloge ove vrste. Šaljite priloge - tekstove, fotografije,...

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Za ovaj tekst ne bih ni znao da nisam vidio ovo:

589. ZAGONETKA UZE ELITI VRLINE!
“Izazov intelektualne igre” *Narodne novine* Niš, 11.JUL

Miroslav Cvetković је рекао...

Славко, боље и овако него као на "сајту" ЕСС! Случајно сам погледао да ли има шта ново, а обично данима и месецима нема никаквих вести, и имао сам шта да видим: све вести старије од јануара 2012. године више не постоје. Који паметњаковићи су одлучили да отворе сајт са ограниченим простором од неколико мегабајта уместо да отворе најобичнији блог? Дакле, не само да нема нових вести, већ и старе не могу сачувати! Пре неколико дана је постављен цртеж једне укрштенице из "Њујорк Тајмса" - невероватно: један искошени скенирани цртеж дијаграма ЈЕДНЕ укрштенице, а сам документ је тежак 14,4 мегабајта (да човек не поверује: колико компјутерског знања треба да се овакав "бисер" постави!?). Од једног "дипл. инжењера организације рада, програмера и пројектанта у нформатици" (ЛЕКСИКОН СРПСКИХ ЕНИГМАТА) ЗАИСТА ПРЕВИШЕ!

Ова полујасна Николина фотографија урађена мобилним телефоном (вероватно), бар ће остати на Интернету, а уз мало труда може се и прочитати.

Slavko Bovan је рекао...

Da, tekst sa fotografije se može pročitati, ali bih ipak vodio da sam sve dobio u odgovarajućem formatu.

Анониман је рекао...

Zbilja slampavo. Ako I nemam skener pri ruci ovakav clanak se moze znatno bolje fotografirati. Samo, treba znati !

stjena