четвртак, 4. јул 2013.

SKUPŠTINA "VUKA"

Skupština EU "Vuk Karadžić" iz Beograda održana je u 29.06.2013. godine u "Aeroklubu".

12 коментара:

Belirac је рекао...

Samo slika? Dajte bar popis "uslikanih" osoba!

Slavko Bovan је рекао...

Samo slika! Radojica je na odmoru, pa sam dobio samo fotografiju.

Slavko Bovan је рекао...

Pošto je teško izvodljivo da se bude istovremeno na dva mjesta udaljena 400 km, ovu skupštinu sam propustio.

Iako nisam član, uredno mi stiže pozivnica, i ja se rado odazivam. Pamtim neka zaista prijatna druženja sa kolegama iz Vuka.

Nadam se da će neko od prisutnih podijeliti svoje utiske s nama.

Slavko Bovan је рекао...

Možemo se igrati igre pogađanja.
Na slici su Milutin Tepšić, Sreten perić, Midhat Sarajlija, Petar Jovanović sa suprugom, ?, Radojica Jovičić, Milorad Živanić, Ljiljana Jovanović, Momir Vučenović (prvi red)

Анониман је рекао...

A u zadnjim redovima?

Slavko Bovan је рекао...

Niko se ne hvata tastature, da nam napiše nekoliko riječi kako je bilo na Skupštini?!

Анониман је рекао...

Pošto niko neće, ajde ja kao najmlađi enigmata (dobro, jedan od mlađih) da se prihvatim tastature i nezahvalnog posla, izveštavanja sa Skupštine UE "Vuk Karadžić".
Na slici su: M. Tepšić, S. Perić, P. Jovanović sa suprugom, Mirjana Rafailović, R. Jovičić, M. Živanić, Ljiljana Jovanović, M. Sarajlija, R. Mićunović, Radoje Marjanović, Darko Simonović, M. Lazarević, Siniša Simonović, Živomir Jevtić, M. Vučenović, Željko Prvanov, Vladimir Šarić, Milan Živanović, Nikola Petkovski, Ljubiša Banović, Stevan Apostolović, Radoslav Jovanović, Milenko Mijatović i Stanko Žugić, a bio je i Karlo Vereb.
Reprezentativne prostorije Aero kluba po 26 put su bile poprište druženja enigmata, članova i prijatelja UE "Vu Karadžić". Predsednik kluba Radojica Jovičić je kao i svake godine, Skupštinu vodio znalački, po dnevnim tačkama, sumirajući godišnji rad udruženja. Bilo je i nekih kritičkih mišljenja povodom neobjavljivanja radova u udruženju (S. Apostolović), no sve u svemu ipak je prevladala opuštena atmosfera i druženje. Na moje iznenađenje, dobio sam Zahvalnicu povodom 25. godina vernosti udruženju, kao prijatelj, a istu nagradu istim povodom dobio je i neumorni Makedonac Nikola Petkovski. Ako me pamćenje ne vara, samo sam jednom ili dvaput izostao sa Skupštine "Vukovaca".
Lozničanin

Slavko Bovan је рекао...

Koliko vidim, Vereb je na slici.

N. Petkovski је рекао...

Bio je i Stanko Žugić, ali se ne vidi, jer je bio iza fotoaparata :):)

Dopuniću Sretena Perića - on i ja smo dobili Zahvalnice za 25-godišnju vernost Udruženju, a takođe su Zahvalnice za 15-godišnju vernost dobili i Karlo Vereb i Mirko Stanković (on je nažalost bio odsutan). Primajući Zahvalnicu, ja sam pozdravio skup i poželeo društvu da se opet dogodine skupimo da zajednički proslavimo moj jubilej - 60 godina bavljenja enigmatikom.

Bilo je polemike oko nekolikogodišnjeg neobjavljivanja radova Stevanu Apostoloviću, koji se takođe kritički osvrnuo i na odluke žirija u ocenjivanju radova na predhodnim konkursima Udruženja, jer je žiri bio sastavljen od samo 2 člana. Bilo je i malo kritike prema Miljenku Mijatoviću od strane oca i sina Siniše i Darka Simonovića oko neobjavljivanja njihovih radova, ali su se i tu brzo smirili duhovi. Sve u svemu, Skupština je protekla u prijatnoj atmosferi, družili smo se, šalili, ćaskali. Onda smo saznali da će se sledeći Susret enigmata Srbije održati u Vranju (na moju radost jer će mi po prvi put destinacija biti najbliža Skopju - svega dva sata putovanja vozom). Zatim je usledio veoma ukusan ručak uz vedro raspoloženje i nakon toga još malo druženja i ćaskanja i razlaz do sledeće godine. Meni je još jednom bilo prijatno i drago da se vidim sa starim poznanicima i prijateljima.

Belirac је рекао...

Sljedeći SES u Vranju? Pa kako da nam tu vijest do sada niko nije javio? A kada?

N. Petkovski је рекао...

Informacija sa sajta ESS

13. SES će se održati, poslednje sedmice u avgustu. Već su obavljeni preliminarni razgovori sa gradskim strukturama, Turističkom organizacijom i smeštajnim kapacitetima mesta gde će se susreti organizovati – dobijena je načelna saglasnost. Sledeće sedmice će delegacija ESS otići na definitivan dogovor gde će se zvanično razgovarati sa tim ljudima i utanačiti okvirni program kako bi se sve uklopilo u naš ustaljeni plan, kada su Susreti enigmata u pitanju.

Posle tih razgovora saopštićemo sve ono što je potrebno da članstvo bude obavešteno o 13. SES-u.

Predsedništvo ESS


Ovo se znalo pre Skupštine EU "Vuk Karadžić", a tamo se saznalo da je u igri Vranje.

Belirac је рекао...

Ako ja dobro tumačim priloženi citat, to bi značilo u petak i subotu (30-31. VIII) i u nedjelju (1. IX). Od belog Manastira do Vranja oko 550 km (a i Surdulica je blizu!).