недеља, 14. јул 2013.

U ŠTAMPI!!!!


Zvanična prodaja dugo najavljivane kviz enciklopedije, "KVIZOPEDIJA", jedinstvene zbrike sastavljene od 2.000 odabranih kviz pitanja iz svih oblasti ljudskog znanja, trebala bi, prema sadašnjem planu, zvanično otpočeti od 21, odnosno 22. ovog meseca. Štampano je ukupno 500 primeraka, knjiga je u B4 formatu, u koloru, luksuzne štampe, tvrd povez, mastan i sjajni papir. Sastoji se od 288 strana i sadrži 230 fotografija u koloru. Zbog svih tih parametara, a i iz razloga što je samu štampu autor sam isfinansirao i nju uložio značajna novčana sredstva, prodajna i konačna cena KVIZOPEDIJE za srpsko tržište je 1.500 dinara. Svi primerci su štampani isključivo na latinici (opet iz razloga štampe, jer bi uz ćiriličnu verziju troškovi bili duplo veći). Oni koji su već rezervisali svoj primerak knjige mogu u inbox Kvizopedije ili autora (na FB) potvrditi svoje rezervacije, a ukoliko je neko odustao od rezervacije, takodje nas može obavestiti, jer uvereni smo da će se svih 500 primeraka Kvizopedije vrlo brzo razgrabati, jer iskreno mislimo da je jedinstvena prilika da svaki istinski ljubitelj opšteg znanja poseduje jednu takvu knjigu, jer pod velikim je znakom pitanja da li ce drugog izdanja i kada uopšte biti (što sve zavisi od zainteresovanosti izdavačkih kuća i sponzora). Kroz samu knjigu prožeta je, ali na drugačiji i originalniji način formulisana, srž kvizaške materije i opšte kulture koja je vanvremenska i koja nikada neće iscrpeti na svojoj aktuelnosti, a čija pitanja će se u različitim formama pojavljivati i u nekim budućim kvizovima, jer kao što je i njen recenzent prof. dr. Predrag J. Marković u recenziji istakao, Kvizopedija može poslužiti kao odlična smernica sastavljačima kviz pitanja za buduće kvizove, tako da investiranjem tih tričavih 1.500 dinara u svoje znanje vam se u budućnosti može debelo vratiti i isplatiti. (AB)

10 коментара:

Unknown је рекао...

Da li će knjige biti u prodaji u nekoj knjižari u Crnoj Gori?

Анониман је рекао...

Pozdrav, Ilija! Distribucija u knjižarama za ovaj prvi tiraž neće biti, tako da će prodaja ići isključive preko mene. Možda neki kasniji tiraž, ukoliko ga uopšte bude, jer su troškovi štampe izuzetno veliki, tako da će jedini način daljeg štampanja Kvizopedije biti moguć ukoliko se pronadje neki sponzor ili izdavačka kuća koja bi to finansirala. Postoji, već dosta porudžbina Kvizopedije iz Hrvatske tako da će isporuka uglavnom ići ličnim putem, direktno preko mene. Aco.

Slavko Bovan је рекао...

Nikola Petkovski mi piše da bi knjigu rado preuzeo u Vranju. Ako ima još zainteresoavnih za preuzimanje knjige u Vranju (30.08.) neka se jave pa da se dogovorimo sa autorom.

Dragan Ristić је рекао...

Pozdrav autoru Kvizopedije,
Pozdrav g-nu Slavku. Zainteresovan sam za jedan primerak KVIZOPEDIJE i po mogućstvu da se preuzme u Vranju.
Puno pozdrava iz Surdulice od Dragana Ristića.

Slavko Bovan је рекао...

Dragane, dojavljeno autoru!

Belirac је рекао...

I ja se stavljam na spisak za preuzimanje i plaćanje u Valjevu.

Belirac је рекао...

PS. Nadam se da ćemo i Iliju vidjeti u Vranju. Da li da spremam paket za njega...?

Slavko Bovan је рекао...

@ Belirac
Plaćanje u Valjevu?

(Dobro, shvatili smo!)

Slavko Bovan је рекао...

Takođe sugerišem Iliji da se zaputi u pravcu Vranja ili Osijeka.

Анониман је рекао...

"Tričavih 1500 dinara"????? Autor je smešan sa svojom izjavom.