уторак, 5. новембар 2013.

ŠTA ŠTAMPA ŠTAMPA (2)


"Vikend", …, 128, 13 – Zagreb, 6. XI. 1970.
(Prilog: J. Nedić)

8 коментара:

Belirac је рекао...

Iako u članku piše da je Nitu Edberg za svoj sljedeći film angažirao sam Federico Fellini, čini se da ona nije ostvarila filmsku karijeru. O njoj nisam pronašao ništa na imternetu. Možda nisam dobro tražio...

Slavko Bovan је рекао...

Ili članak nije pouzdan izvor :)

Belirac је рекао...

Može biti i da članak nije pouzdan izvor, možda je i potpuno izmišljen, ali u njemu ipak ima enigmatskih (da ne kažem zagonetnih) elemenata.

Slavko Bovan је рекао...

Svakako!

N. Petkovski је рекао...

Možda toj(A)Niti Ekberg jedno slovo nije obezbedilo poslovnu karijeru, ali mojoj supruzi upravo jeste. Na Arhitektonskom fakultetu u Skopju je bio raspisan konkurs za prijem jedne administrativke. Između ostalog kandidatkinje su morale znati kucati na mašini. Ona je znala, kao i sve ostale kandidatkinje i tu nije imala nikakvu prednost. Međutim na testiranju kada su sve kucale tekst na diktat, ona je pobedila zato što je JEDINA otkucala reč "Zemlja" sa velikim "Z". To je presudilo!!! I naravno primili su je na posao i ona odradila puni radni staž na fakultetu i dočekala penziju. Uvek smo se šalili da ju je "Z..." jedno obično "Z", da se "Z..." zbog jednog "Z".

Belirac је рекао...

Baš mi je drago što sam Nikoli dao "šlagvort" za tu lijepu priču.

Slavko Bovan је рекао...

Ova rubrika dobila svoju oznaku i mjesto u lijevom stupcu bloga.
Šaljite saradnju!

Belirac је рекао...

Glavni autor knjige "Bolman je bio Bolman" je Jovan M. Nedić, a koautor Jovan S. Nedić, što se vidi i iz ovog članka.

Jedna baka iz Bolmana to je objasnila ovako: Jovan Nedić mlađi i Jovan Nedić stariji, a slova M. i S. stvarno znače Milanov i Stevanov.