четвртак, 20. март 2014.

NOSTALGIJA (156)

Piše Krsta Ivanov

Nabrajam imena i prezimena kolega koje prepoznajem. Ako sam nekoga prekrstio neka izvini
Susreti zagonetača Jugoslavije 1974. – Zabeležio godinu, a mislim da su Vinkovci (levo na desno):
  
Čuče: ?, Dušan Šuša, Lazar Subić, ?, Branko Polić, ?, ?, ?, Vojin Krsmanović, ?, Nikola Malenović,
Stoje: Vladimir Bostjančić, Petar Bizumić, Mladen Đurđević, Boris Antonić, Ivica Mlađenović, ?, ?, Ljubisav Drakulić, ?, Ilija Stančul, ?, ?, ?, Miroslav Šantek, ?, ?, Radojica Jovičić, ?, Boris Nazanski, Slavko Peleh, Vladimir Šarić, Dragutin Barbalić, Krsta Ivanov, ?, ?, ?.


Napomena: Posle objavljivanja fotografija i spiska na sajtu, ko koga prepozna, a nije imenovan, neka javi da se kompletira spisak učesnika. Očekujem da se jave kolege sa fotografijama sa ostalih susreta. I ideja o ALMANAHU ili kako ????? SUSRETA ZAGONETAČA JUGOSLAVIJE krenula bi u realizaciju, a autori su sami učesnici istih. Objavilo bi se najkaće, mesto i vreme održavanja, zajednička fotografija, imena učesnika i ako je bilo, naziv takmičenja i pobenici istih. Nosioci „projekta“ predlažem da budu Stjepan Horvat i Jovan Nedić iz razloga što, pretpostavljam da u arhivi „Čvora“ postoje ovi podaci.
 

14 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Da li je ovo Marko Smolčić (do Polića)?

Slavko Bovan је рекао...

Šta je ovo?!
Nije valjda da niko nikoga ne prepoznaje!

IlijaO је рекао...

Vinkovci su sigurno- možda je treći s lijeva(stojeći)Stjepan Horvat. Marko Smolčić bi mogao biti šesti stojeći.

IlijaO је рекао...

Drugi stojeći s desna možda ? Ranko Skopal,u donjem redu sa aktovkom Stjepan Tumpić.

IlijaO је рекао...

Nisu neke snimke ali bi vam dobro došle za ovu ideju. Dan zagonetača- Vinkovci 14.11.1969., Enigmatski vlak Sarajevo 24.3.1984., 16.Susreti zagonetača Vinkovci 12.-14.10.1984.god. pa onda 30. obljetnica 1.Susreta enigmata u Vinkovcima 1999....etc

Slavko Bovan је рекао...

Svi prilozi su dobrodošli!

Belirac је рекао...

Ja sam pronašao popis svih učesnika i lošiju, ali širu sliku, na kojoj je slijeve strane Stjepan Horvat, a s desne moja malenkost (prerezana popola).

Rešad Besničanin је рекао...

Bio sam u Vinkovcima dvaput a na ovim nisam stigao :) Tada nisam imao pojma šta je enigmatika, imao sam tek 11 godina. Od kolega koji nisu pobrojani, prepoznao sam dvojicu: Zvonimir Kurpes(stoji sedmi,gledano slijeva)i Zdravko Žarković (takođe, stoji, u samom centru slike, s kravatom). Ko je momak koji skroz desno stoji. Liči mi na Goloigru, on bi tada imao 16 godina i te godine mu je izašao tek prvi rad!

Boris Nazanski је рекао...

Evo, dragi Slavko moje popune (mislim da ne griješim, ali tu smo da se ispravljamo) nekih upitnika u potpisu nostalgične Krstine slike iz Vinkovaca:

Čuče: Ivo Fici, Dušan Suša, Lazar Subić, Antun Košir, Branko Polić, ?, Milan Komadina, Ivan Antonić, Vojin Krsmanović, ?, Nikola Malenović,
Stoje: Vladimir Bostjančić, Petar Bizumić, Mladen Đurđević, Boris Antonić, Ivica Mlađenović, ?, Zvonimir Kurpes, Ljubisav Drakulić, ?, Ilija Stančul, ?, ?, Zdravko Žarković, Miroslav Šantek, ?, Ivica Perković, Radojica Jovičić, ?, Boris Nazansky, Slavko Peleh, Vladimir Šarić, Dragutin Barbalić, Krsta Ivanov, ?, Damir Giordani, ?.

Belirac је рекао...

Mislim da je između Mlađenovića i Kurpesa Branislav Vuković. Zar između Radojice i Borisa Vladimir nije Kutnjak (u vojničkom)? Mislim da je između Krste i Giordanija Damir Baković (visoki, s naočarima), danas stalni član opernog ansambla HNK Osijek.
Lijevo od Bostjančića je Štef Horvat (ne vidi se naslici), do Ficija čuči Šagadin (ne vidi se na slici), skroz desno sam ja (ne vidim se na slici).
I na koncu, Dušan je - Šuša.
PS. Poslao sam Slavku popis svih 50 učesnika.

Krsta је рекао...

Hvala Borisu i Jovanu na dopuni imena sa slike. Vidim, biće i spiska svih 50 učesnika. Znači, slika i imena, komplet Vinkovci 1974.

Boris Nazanski је рекао...

Nisam gledao poštu do sada.
Pogledao sam sad i reagiranja: naravno, Suša nije Suša nego Šuša. Vlado je upravo došao u redakciju i potvrđuje da je on iza mene u vojničkoj uniformi. Dakle, Vladimir Kutnjak!
Pozdrav,

Boris

Slavko Bovan је рекао...

Vjerovatno ću sve (fotografija+sređeni spiskovi+Jovanov spisak svih učesnika) ubaciti sutra u 14.00 ili u nedjelju u isto vrijeme.

Slavko Bovan је рекао...

Imamo mi još fotografija za nostalgična prisjećanja.