субота, 20. децембар 2014.

DRUGI ROĐENDAN



Eroteka (155)

Dragi prijatelji (i manje dragi oni drugi), evo nama drugog rođendana.
Kao što dolikuje ovom veselom okupljalištu enigmata, rođendan proslavljamo više radno nego svečano. Radim(o) punom parom, kao i prethodnih 2x365 dana, i tu će biti sve redovne rubrike, svi smo na okupu (zar ne!?), ali red je da zabilježimo da smo počeli da TUPIMO o nama važnoj temi (enigmatici) na enigmatičan datum 20.12.2012. a sa OŠTRENJEM smo krenuli približno u isto vrijeme.  Kako vrijeme prolazi, sve više sam ponosan na dobro izabrano ime za blog. Prijatelji su se uklopili u koncepciju, i dobro se zabavljaju i sa T i sa O, a povremeno me ničim izazvani pojedinci počaste titulom „Vodeći zatupljivač Srbije“. Valjda misle da meni to smeta, a to meni samo dodatno popravi raspoloženje, te se veselo potapšem po ramenu i sam sebi kažem: „Toooo! Samo gazi!“.
Te daleke 2012. godine napisah pozdravni govor. Vidi: GOVOR
Ovoga puta akcenat stavljam na ovaj dio:
Planiram da ovu bude vrlo živahan blog.
(Da li ja to čujem  u pozadini mnogobrojne uzvike: „Planirati i realizovati nije isto“?). 
 Znam, biće teško, ali pokušaću.

Jedno samotapšanje za mene! Ovo jeste živahan blog! Živahan nego šta! Doduše, treba zasukati rukave, ali neko mora i to! Ne žalim se. Kad sam se uhvatio u kolo, valja i igrati.
Čak sam uspio i da “disciplinujem” neke “kritičare” koji su u početku zapomagali i tražili da se malo uspori tempo objavljivanja novih postova. Tada sam se “branio” a i sada ponavljam – Nije obaveza da se baš sve čita. Šta uradite ako propustite neki broj dnevnih novina ili omiljenu TV emisiju? Upravo tako postupite i sa ovim tekstovima na TIO. Ako ne možete preživjeti bez svakog teksta imate opciju “stariji postovi” i oznake u lijevom stupcu. Ostali će pratiti šta ih interesuje i koliko ih interesuje.
E, ovo je prilika da se zahvalim mnogobrojnim čitaocima. Hvala, ovoliko! (pokazujem širom raširene ruke). Brojevi koje vidite na dnu stranice (ali i neki brojači koji su dostupni samo meni) su samo orijentir, ali dobar orijentir koji pokazuje da vam je interesantno ovo što se ovdje objavljuje i vesela I opuštena atmosfera koja ovdje vlada. Reklo bi se – Ima za svakog ponešto, a za nekoga sve.
Posjetioci su iz raznih krajeva svijeta (naravno, najviše iz naškog jezičkog područja) i ima ih raznih profila i interesovanja. Svi ste mi podjednako dragi, i “borim” se za svakog čitaoca. Jednom jedan kolega reče: TIO PRATE SVI! Malo pretenciozna izjava, ali nije daleko od istine. Ovaj blog prate “inficirani enigmatikom” ali posebno me veseli činjenica da se među čitaoce, rješavača ali i saradnike svakog dana upisuju i ljudi kojima enimatika nije preokupacija. Slučajno su nabasali na TIO i pridružili su nam se! Mnogi dolaze po preporuci jer dobar glas daleko se čuje.
Naravno, ima i onih kojima sam trn u oku. Sasvim očekivano, ali srećom ovih sa trnjem u očima je malo, i još se mogu nabrojati na prste jedne ruke, ili polovine jedne ruke. Kada sam posljednji put brojao “antiprotivne” došao sam do srednjeg prsta, i taj ispruženi srednji prst još tako štrči u vazduhu jer se ne pojavljuju novi koje treba ubrojati.
Velika većina se dobro zabavlja, a sve u skladu sa pravilima za rad ovog. Pravila su objavljena na ovom mjestu: PRAVILA

Pored posjetilaca, čitalaca, komentatora, rješavača i kibicera,  specijalnu zahvalnost dugujem SVIM saradnicima. Da nije vrijednih saradnika TIO ne bi bilo ovako popularno mjesto za okupljanje enigmata. Dakle, zahvalnost svima, a ovoga puta skrećem pažnju na one koji su dobili preko 200 oznaka u lijevom stupcu. To su: Dejan Majstor-za-rebuse Minić (Šef kreativnog tima za pripremu rebusa), Luka Splitski Barba Dogodilo-se-na-današnji-dan Pavičić, Miroslav Miroslavljeva Enigmatika Cvetković, Ilija Nepobjedivi-kada-ja-ne-učestvujem-u-rješavanju- rebusa Podgorički Đurković (ovdje ide smajli!), Gojko Sanjolučki Sitno-maksi-zagonetni Mandić i Jovan Živa-enigmatska-enciklopedija Nedić.
Do sledećeg rođendana će u ovaj klub ući još nekoliko vrijednih saradnika. Čekam i smišljam kakav nadimak da im dam u znak raspoznavanja.
Što se tiče sadržaja, hajde da ponovim ono što sam više puta rekao u razgovorima sa dobronamjernim kolegama koji imaju konstruktivne primjedbe na sadržaj. Govorio sam, i govorim – Sve znam i sve shvatam. Znam i da je ponekad objavljeno ponešto sa „faulom“, da ima rubrika koje nekima nisu mnogo interesantne, da se ponešto ponovi, da je ponekad grafika (skenirana strana) slabija...itd. Daaa, sve znam, ali sve što činim ima poneki opravdan razlog. Uostalom, kakav bi to blog bio a da nema pokoju manu. Siguran sam da vi volite TIO sa svim vrlinama i manama.
Živi bili! Idemo dalje, i još bolje.
Vaš Ero.

46 коментара:

Mirka је рекао...

Slavko, srećan rođendan blogu, a tebi želim mnogo uspjeha u oštrenju, a ako postane preoštro, ti zatupi. :)

ESSA је рекао...

Sretan rođendan blogu TIO, a blogbossu još uspješnije oštrenje, a bogami, i tupljenje. Slavko, samo naprijed!

Rešad Besničanin је рекао...

Tek drugi rođendan, ali vredan jubilej!
To je 730 dana - i to kakvih!
Idemo dalje!!!

Quizmaster је рекао...

Kažeš da ni sa čim ne izazivaš reakcije pojedinaca? Naprotiv, uvek je bilo povoda, a mogao bih nabrojati i razne situacije kad sam, zato što me mrzelo da se bakćem s time, prećutao tvoja trabunjanja, iako si iritirao za medalju.

Srednji prst koji si pomenuo da štrči u vazduhu (misleći da si pri tome jako duhovit i prkosan) zavuci sebi u jedno mesto, samozadovoljni tupadžijo, tamo gde se ti i tebi slični uvlačite ljudima zarad neke koristi u životu.

U poslednje dve godine postao si aktivan po društvenim mrežama i širiš se kao korov, što bi bilo u redu da isključivo popularizuješ enigmatiku, a da nimalo ne pružaš podršku raznim lažovima, lopovima i prevarantima. Usput si se i sam lažno predstavljao i hvalio nekim priznanjima i trofejima koji su ukradeni drugim enigmatima, onima koji su to zaslužili svojim rezultatima. Pri tome te je savršeno bolelo dupe da li se takvim postupcima nekome nanosi nepravda, bitnije ti je bilo da imaš samopromociju, da se šegačiš i budeš u centru pažnje.

Zbog tvoje nekolegijalnosti i nepoštenja ne mogu ti čestitati nekakav rođendan (jer ne glumatam kao ti, koji si čestitao meni rođendan u svojoj rubrici "Tapšanje"), ali obećavam, čestitaću ti ako čujem da si dobio neku boleštinu. Samo, ne bih se kladio u tako nešto, jer tvoja sorta, baš kao i svaki korov, ume da bude jako žilava, a posebno se dobro prima na ovom vojvođanskom tlu.

Анониман је рекао...

Sretan rodjendan

IlijaO је рекао...

Pozdrav i čestitke!

Hajro је рекао...

Cestitke za lijep jubilej Slavko, svaka cast za veliki rad i postignuto.

Volio bih da prelijepu sintagmu TRN U OKU koristish samo za kakvo enigmatsko takmichenje. Rad i unapredjivanje nasheg lijepog hobija su najbolji odgovori na svim stranama i u svim smjerovima pa i na ovo moje malo zakeranje. Dakle, reci kako mogu pomoci blogu ili drugdje i fokusirajmo se na to.


Jelena је рекао...

Čestitke Vama i vrijednim suradnicima!

Zdenko је рекао...

ON ĐERDAN GRUDI!

Čestitam DRUGI ROĐENDAN!

Miroslav Cvetković је рекао...

Srećan rođendan i uspešan nastavak tupljenja i oštrenja!

Gojko је рекао...

TIO je TO...još godina sto...

Ilija Đurković је рекао...

Srećan rođendan blogu i puno uspjeha u daljem radu!

Luka је рекао...

Čestitka iz Splita

ERIN TRUD DOS' NAGRAĐEN

DOS - dosta u žargonu

Krsta је рекао...

Sajtu - blogu TIO još puno godina "života" i uspeha, a "tupljači i oštrači" samo napred!Srećno!

Анониман је рекао...

Čitam komentare i kao, uočim hrpu želja, pohvala , čestitki- a onda- grom iz vedra neba- zoran veličanstveni, pokvari dojam svojim zluradim rečima, koje su me istinagovoreći osupnule i prenerazile dozom zlobe( koju ja nikad nikom ne bih poželeo a kamoli izrekao) , ne toliko prema slavljeničkom blogu nego prema blogogazdi! Znamo iz historije da su se ratovi prekidali , neprijateljstva zaboravljala, nečemu u čast- a danas u 21.veku- čitamo ovo!

Mislim( valda , dakle i postojim) da si Zorane, bar danas mogao nakratko zaboraviti osobne razmirice i netrpeljivost i bar ironično , s figom u džepu, biti jedan od čestitara!
Kako je teško biti sudac- razumećete zašto sam anonimac!

Rok Ban је рекао...

Na mnoga leta! Da dugo potraje.

Анониман је рекао...

Ерин средњи прст је све покварио.

Slavko Bovan је рекао...

Hvala na čestitkama.
Jutros sam malo okasnio "u radnju". (Spavao čak do 8.00 što ne pamtim kada se posljednji put desilo).

Kao što rekoh ovaj dan proslavljamo radno. Valja blog nafilovati za naredne dane, a danas u 12 se završava glasanje za naslovne anagrame te prispjele glasove treba obraditi da bi se rezultati objavili što prije.

Dejan Minić је рекао...

Neka je srećan rođendan blogu i neka potraje još dosta godina!

Meni je veliko zadovoljstvo što sam sve vreme deo ovog značajnog zajedničkog projekta.

Migo је рекао...

Čestitam rođendan i hajde da ga proslavimo "radno i svečano".

Анониман је рекао...

Pozdrav i čestitke!

Štefan Markovič

ljubica bilalovic је рекао...


Sretan rođendan bloga, i puno uspjeha u radu i životu!!!

Dragan је рекао...

Srećan TUP-TUP i (J)OŠ-(J)OŠ.
Dragan Ristić.

Анониман је рекао...

Sretan rođendan!

Stipan

Анониман је рекао...


Čestitam ti, Slavko, lep jubilej!
Za relativno kratko vreme, na radost većine i žalost nekolicine, uspeo si da stvoriš po sadražaju bogato enigmatsko ogledalo.
Nastavi tako, bar do pedesetogodišnjeg jubileja!
Pozdravlja te Momir Paunović

Анониман је рекао...

Slavko ima veliku boleštinu- strašno da BOLI KURAC za Zoranove avetinjske želje. Hajde Zorane- čestitaj mu na boleštini!

Marko Mihaljević је рекао...

Pridružujem se i ja rođendanskim čestitkama blogu TIO!

Анониман је рекао...

"Nemoj po glavi d.(ruže) p.(lavi)", a onda i ovo ..
"strašno da BOLI KURAC" - misli on "strašno GA boli....! Napokon neko ko je prepoznao Zoranovu "bolesnu" narav!
Izvini se , Zorane, još imaš vremena! Jer, vređajući ovaj blog, vređaš i sve nas ( a bogami i sebe- ako se već nazivaš enigmata)!

Radojica Jovičić је рекао...

Čestitam dve godine uspešnog rada i postojanja i što manje objavljivanja bezvrednih stvari..
Poydrav

mihajlo је рекао...

Čestitam ti Slavko i želim još puno jubileja i rođendana

Mišo је рекао...

Slavko, srećno i dugovečno - na opšte zadovoljstvo svih dobrih i dobronamjernih enigmata koji sarađuju na ovom tvom blogu. Ljudi su prepoznali šta je dobro, pa će ovaj blog, siguran sam, potrajati...

Luka је рекао...

TO LICE BRUKA!

TO se odnosi na poštapalicu iz Anonimusova komentara iz dva-tri posta ranije. Bolje reći svaka uvreda je bruka za lice iz kojih usta izlazi!

Milijana Bovan је рекао...

Sretan rođendan blogu, svako dobro. Pozdrav za mnogobrojne prijatelje enigmate.

Бранислав Никић је рекао...

Srećan rođendan i dug internetski život.

N. Petkovski је рекао...

Dugo sam bio odsutan od kuće (par zadnjih dana) zbog praznika Sveti Nikola i drugih obaveza koje sam imao ovih dana, a imaću ih i narednih dana, jer se moramo ja i moja supruga pripremiti da dočekamo obe ćerke koje će ovoga puta (NAJZAD) istovremeno nam doći u goste za Novu godimu i Božić, jedna sa Kipra, druga iz Holandije, pa eto nisam otvarao blogove, niti sam video da se beleži dvogodišnjica postojanja TIO. Dakle, iako malo kasnije od ostalih posetilaca ovog bloga, ali ipak na pravi datum, evo i moje čestitke, sa željom da se ta brojka mnogo namnoži, dvocifreno, trocifreno, četverocifreno ...!

Nažalost opet čitamo nepotrebne negativne i nedolične reči. Ako sam poželeo dalji uspeh bloga, želim takođe da onoga ružnoga više ne bude na blogu. Lične netrpeljivosti, mržnju i bezobrazluk prebacite na privatne meil adrese, pa se tamo ....te do mile volje.

Slavko Bovan је рекао...

Popodnevna kafica krijepi i smiruje!
Sada u nove radne pobjede. Treba finalizovati neke rebuse!

Slavko Bovan је рекао...

Opet zahvaljujem na lijepim željama.
Nastavljamo istim tempom!

Mandrak је рекао...

Blože TIO (valjda je to vokativ), srećan ti rođendan. :)

Анониман је рекао...

Стигао сам са села, и придружујм се : Све честитке !
Ацо Јанковић

Анониман је рекао...

Čestitamo juvilej

O U NJ REŠENJA PETLJI
zagonetki raznovrsnih
TU RILJANJE OPŠTENJA
enigmata i autora vrsnih.

Pozdrav Šarići

Slavko Bovan је рекао...

Još jednom hvala svima na čestitkama i podršci!
Posebno zahvaljujem kolegama koji su mi u živoj prepisci pripomogli da "preguram" jučerašnji dan.

Zahvaljum i na SMS čestitkama.

Dakle, počela je treća godina rada TIO, koja treba da bude bolja od prethodne dvije.

Quizmaster је рекао...

Interesantno je da anonimni pojedinci osuđuju nekakve uvrede koje sam izrekao, dok im je recimo srednji prst koji pokazuje domaćin bloga vrlo simpatičan i ne bi nikad reagovali da je upućen njima. Takođe im nije bitno da li ja možda govorim istinu (i što sam sve te optužbe već dokazao), nego to što, zamislite, nekom ko je isprovociran rečnik nije pristojan. Licemerstvo u onom najgorem obliku, ali ništa novo od ovdašnjih enigmata.

Zašto sam ovom tipu rekao da ću mu čestitati ako dobije neku boleštinu - postoji razlog i za to. Naime, dok sam bio u bolnici nakon teške operacije na crevima, bio je toliko drzak da me zove na mobilni i da glumi neku zabrinutost u pogledu mog zdravlja. Takvi kao on ne razumeju da sam u bolnicu dospeo upravo zbog njega i drugih koji su mi zagorčavali život i nanosili nepravde. Naravno, trebalo je da ga pošaljem u tri majčine, ali sam taj razgovor ipak prihvatio pomirljivo, jer sam bio slab i nije mi bilo do svađe. Žao mi je što se nisam setio da mu kažem kako mi lekari daju još nekoliko meseci života, da vidim da li će se možda pokajati što je lagao po medijima da je daleko najuspešniji enigmata u Srbiji. Odgovor sam ipak dobio u međuvremenu - ne samo što se ne kaje zbog nepravde koju mi je naneo Enigmatski savez Srbije, nego je još u međuvremenu primio i hvalio se peharom koji je otet Sretenu Periću, takmičaru koji je imao najviše uspeha na Susretima enigmata Srbije u Vranju. Takođe, nakon susreta u Boru (gde je pehar po svim normalnim kriterijumima trebalo da bude dodeljen meni) potrudio se da mi dosoljava ranu tako što je nekoliko puta kačio slike Dinka Kneževića, kome je ta nagrada poklonjena samo da je ja ne bih dobio.

Meni je bitnije od toga da li ću biti omiljen to što sam na strani istine, poštenja i pravde. Na osnovu toga i biram prijatelje u životu - neka ih je i malo, ali barem su pravi. Neko ko je besraman lažov i uvlakač ne samo da ne može da mi bude prijatelj, nego će, ako deluje protiv mene, dobiti hrpu uvreda.

Slavko Bovan је рекао...

Još jednom hvala svima na čestitkama i podršci!
Posebno zahvaljujem kolegama koji su mi u živoj prepisci pripomogli da "preguram" jučerašnji dan.

Izgleda da će mi trebati još jedna doza mejlova.

Kontrolor је рекао...

Čestitam jubilej (s malim zakašnjenjem zbog gužve u šesnaestercu)

T. је рекао...

Čestitke najboljem i najkorektnijem blogu na Balkanu!

Milijana Bovan је рекао...

Pozdrav za mnogobrojne prijatelje enigmate.