четвртак, 20. децембар 2012.

POZDRAVNI GOVOR



Poštovani,
Krećemo u avanturu!
Odavno sam žrtva „napada“ mnogobrojnih kolega, koji su me mučki napadali sa svih strana, podstičući me da krenem sa svojim blogom. Dugo sam se opirao i branio, jer sam, poznavajući svoj karakter, bio svestan u šta se upuštam i da će mi rad na blogu oduzeti mnogo vremena (kojeg nikada nemam). Naime, kada radim bilo kakav posao ulažem svu svoju energiju (pametniji od mene bi kazali: Mnogo više nego što je normalno), a znajući da ne mogu da se borim protiv svog temperamenta, izvrdavao sam koliko sam god mogao.

E, ne mogu više!
Krenuo sam, pa dokle izdržim (izdržimo).
Evo vrlo kratko „uputstava za upotrebu“ ovog novorođenčeta.
Naziv:
Namerno sam izabrao ovaj naziv, jer će ovo sastajalište enigmata svi svakako zvati „Slavkov blog“, te sam i nazivom hteo da skrenem pažnju da očekujem malo ležerniji (sa dozom humora) pristup i ozbiljnim temama.
Koncepcija:
Biće za svakoga ponešto. Dakle, ono što vas interesuje, čitajte i pratite, a ono što vas ne interesuje preskačite („sistem TV daljinskog“!). Verujem da će biti mnogo više onoga što ćete pratiti od onoga šta je za preskakanje.
Jezik:
Koristiću i ekavicu i ijekavicu. Ekavica će biti dominantna (u enigmatskim zadacima biće naglašeno ako je ijekavica). Pošto sam ijekavac, u ličnim obraćanjima i manje zvaničnim tekstovima koristiću Vukovo pravilo „Piši kako govoriš!“. Saradnici mogu (i treba) da upotrebljavaju pismo (i jezik) koji hoće, trudeći se da budu razumljivi svima koji posećuju ovo mesto zabave i razonode. Ukratko, koristićemo naški jezik, ekavsku varijantu u tzv. zvaničnim obraćanjima, a sve ostalo po potrebi.
Saradnja:
Sa kolegama koji već imaju blogove i sajtove, očekujem obostrano korisnu razmenu materijala i organizovanje zajedničkih akcija (što bi se reklo, da jedni druge podstičemo, jer su konzumenti, uglavnom isti).
Takođe, svi koji imaju nešto da ponude za objavljivanje (zadatke, tekstove, fotografije, obaveštenja,...) mogu da se jave na jednu od adresa u levom stupcu.
Tempo:
Planiram da ovu bude vrlo živahan blog.
(Da li ja to čujem  u pozadini mnogobrojne uzvike: „Planirati i realizovati nije isto“?). 
 Znam, biće teško, ali pokušaću.
Vidi, ja se raspričao i raspisao umesto da udaram u  tam-tam dajući ritam.

PU-ŠŠŠŠŠŠ-TAAAAAJJJJJJJ!


7 коментара:

Dejan Minić је рекао...

SREĆNO!

Vanja Tomašev је рекао...

Idemoooo!!!!!!!!!

Rok Ban је рекао...

Sretno i dugovječno

Синдикат Слога је рекао...

Ajmooooo.
Srećno!!!!!!

Бранислав Никић је рекао...

Puno uspeha u radu!!!!!!!!!!

Unknown је рекао...

Sretno Slavko

Mirko је рекао...

SREĆNO!!!