субота, 18. април 2015.

JANDRAGIĆ U FENIKSU


Feniks broj 528, 02.04.2015.
Jubilej koji zaslužuje sve čestitke!
(Prilog: Jovan Nedić)

8 коментара:

IlijaO је рекао...

Hajd onda da ja prvi mom uredniku čestitam jubilej!

Miroslav Cvetković је рекао...

Čestitke Željku povodom lepog jubileja.
Nas dvojica smo vršnjaci (Željko je mlađi 8-9 meseci, a 5-6 meseci posle mene se počeo baviti enigmatikom). Sećam se da sam ga jednom "branio" u članku koji je objavljen u "Zagonetaču": Ivica Mlađenović je kritikovao jednu Željkovu ukrštenicu, a ja sam "mlađeg" kolegu branio u članku na celoj stranici ovog podlistka koji je tada izlazio u "Čvor Razbibrizi" :)

Belirac је рекао...

Željko je i moj urednik, tj. urednik rubrike "Podatak više" od njezinog prvog nastavka, kao što sam i ja nekada bio njemu urednik dok sam radio u "Čvoru". Zato čestitke na jubileju - 40 godina, ej!

N. Petkovski је рекао...

Sa zadovoljstvom čestitam kolegi značajan jubilej i želim mu još mogo narednih jubileja.

P.S. Ovlaš sam pogledao priložene enigmatske radove i mom oštrom inspektorskom oku nisu promakle dve stvari (ne tvrdim da ih nema i više): na prvoj strani desno je REBUSINO a ne REBUS ("S" nage "A" "N" gole = SNAGE ANGOLE), na drugoj u rebusu je pogreška u frazi, treba 1,4,6,1,1,4 i rešenje je E USTA HIJENA D I JETI = EUSTAHIJE NA DIJETI. Ovo su omaške tehničke prirode i nećemo zamerati.

Dejan Minić је рекао...

Bravo, viši inspektore:)

Čestitke Željku!

Бранислав Никић је рекао...

Čestitke Željku na lepom jubileju!

Luka је рекао...

Kao prvo čestitke željku na vrijednom jubileju.

Nikola, što se tiče primjedbe za frazu, ona je u redu, a za naziv rebusino, treba uzeti u obzir da sam istog promovirao tek 2010. godine, (dobio diplomu Nikolla Faller 2012. godine za zagonetačku inovaciju), a ovaj Željkov uradak je vjerovatno mnogo stariji, dok se urednik nije sjetio da mu da taj naslov.

Rješenja preostale dvije sitne zagonetke su:
premetaljka: HOROSKOP
rebus: Umače Mišo!

N. Petkovski је рекао...

Ajde, onda da upišemo i ostale odgonetke:

ZVIJEZDA: NAZDRAVIČAR, MARA TORTI, TATARKA, GOVORNICA, ZADIRKIVANJE

SLOGOVNI OPETOVNI LIK: MONTEVIDEO, DIVIZIONI, IDEOLOZI, DIONIZIJE

KRIŽALJKA 1+2: STRUJA, PRI, KLASA, BASRA, AKT, GR, TIC, DI, KRČMA, IO, ŠOP, KARTON, TAELI, CI, AL, KL, NAPOLI, PRISTRANOST, ANALAV, VN, DJ, AČ, PSIHA, ESKIMI, CAR, DO, TIROL, AM, VKV, KO, KOB, INARI, SALAŠ, ANT, BONACA