понедељак, 18. мај 2015.

EK "KIKINDA" U BIHAĆU

Štefan Markovič, Milorad Živanić, Luka Pavičić, Mirka Šajić, Gojko Mandić, Miloš Milićević, Miodrag Ivanišević, Marko Smolčić, Jovan Nedić, Ilija Ozdanovac, Josip Dubrović i Slavko Bovan (nedostaju na slici Vesna i Sonja Nedić).
Eroteka (166)
Na Susretu enigmata Una 2015, u Bihaću, Enigmatski klub "Kikinda" je imao svoj prvi nastup. Po našoj ocjeni, a i po ocjeni drugih, bili smo vrlo zapaženi (da li zbog boje dresova, ljepote, graje koju smo proizvodili, pozitivne energije koja je frcala oko nas, brojnosti ili nečeg drugog...naknadno ćemo saznati kada se svi priberemo.). Naš klub je u Bihaću dobio još jednog novog člana. Priključio nam se legendarni Marko Smolčić (koji je evidentiran pod brojem 38). Uveče, na zabavi, vidjelo se kakvo smo pojačanje dobili, posebno kada su tamburaši "ošinuli", Ekikiovci su uzvratili istom mjerom, a tu je Marko stasom i glasom dosta pripomogao. Bez pomoći iskusnog (da ne kažem, starog) vuka teško da bi "podmladak" izdržao žestok tempo koji su forsirali članovi fenomenalnog sastava "Bedem", a pod radnim naslovom "Pjesmom od Triglava do Đevđelije, pa sve ukrug više puta". Ne samo da smo dresovima "štipali za oči" već smo i umilnim glasovima bili melem za uši tokom zabave na obali Une! (Naknadno će biti objavljene neke kompromitujuće fotografije).
Kada bacite pogled na ovaj sklad na fotografiji, prosto poželite da kažete: "Hoću i ja u EKK, hoću i ja u EKK!". Daaaa, bilo je takvih povika, ali mi se držimo principa da ne treba nikoga vrbovati, već evidentiramo nove članove samo kada se sami jave i izričito kažu da žele da se priključe ovoj veseloj družini. Kao što vidite, sastav je šarolik, ali povezuje nas jedan princip: "Samo neka je pozitivno i veselo!".
Narednih dana biće razrada na temu: "Šta je sve EKK doprinio da Susret na Uni bude ovako dobar?". Osvrnućemo se na glumačke bravure našeg člana iz Doboja, pjesnički nastup člana iz Banjaluke, muzičko-scenski performans grupe članova, uspehe članova iz Slavonije na polju nezvanične discipline:"Još litar jedaaaaan...", poklanjanje kompleta kvizovke od strane člana iz Slovenije, foto-zapise člana iz Baranje, pacerske poteze u kvizovci člana iz Dalmacije,  vožnju u stilu Šumahera člana iz Beograda, zbunjivanje nekih članova od strane članice iz Prijedora, navigatorske promašaje i još mnogo toga. 
Bilo je nekih uspjeha i na takmičenjima, ali to već spada u redovne izvještaje...Nećemo time da "kvarimo" ovu rubriku. Dobrim plasmanima ćemo se hvaliti drugi put. Mislim da smo zadali još jedan domaći zadatak ostalim enigmatskim klubovima. Hajdemo, članovi...hajde da se svi potapšemo po ramenu! Bravo za nas!
(Nastavak slijedi, ako bude zainteresovanih ili poluzainteresovanih čitalaca)

25 коментара:

N. Petkovski је рекао...

Bravo, bravo i bravo!

P.S. U popisu imena ljudi sa slike fali ime jednog čoveka na potezu od Gojka Mandića do Jovana Nedića (u sredini slike).

Slavko Bovan је рекао...

Majice ćemo sačuvati jer su vrijedan "dokument" o PRVOM nastupu najmlađeg enigmatskog kluba u ovom dijelu svijeta na PRVOM susretu na Uni!

Slavko Bovan је рекао...

@Petkovski
Zahvaljujem! To je veliki Miloš Milićević. Dopisao sam.

Nikola, nedostajao si nam. U tvoje ime smo otpjevali nekoliko makedonskih pjesama.

IlijaO је рекао...

Zamijetio sam to i ja, Nikola!
To je Miloš"Sokrat"Miličević( Slavko je opčaran ko Snjeguljica-čak zbunjen- utiscima sa Une pa malo pravi faule, ali mu je oprošteno!Ipak je on funkcioner !

Slavko Bovan је рекао...

Oprezno IlijaO!
Ne samo da sam opasan funkcioner već imam i moćan medij pod kontrolom! Ko zna šta bi se sve moglo objaviti :))))
(Danas bi mogli biti oboreni neki rekordi čitanosti ovog bloga).

IlijaO је рекао...

Nešto gledam sliku i razmišljam: Ljubljana, Beograd, Split, Prijedor, Banja Luka, Doboj, Beograd, Zagreb, Beli Manastir, Privlaka, Osijek, Kikinda. Pa 'ko nas to( bre) pokupi, k'o pred utakmicu sa ostatkom svijeta!
Još da nam je bio Nikola Makedonski....

Slavko Bovan је рекао...

...i Ilija Đurković...i Rešad Besničanin...i (dopiši)

IlijaO је рекао...

Ovo je samo sa slike- a glavne adute( asove sam čuvao u rukavu) sam namjerno prešutio....Hoću reći- pet ekipa za bilo koje natjecanje-od kvizovke, sastavljanje- rastavljanje,... pa nadalje....

Dejan Minić је рекао...

Bravo za Vas!

Šti bi rekli u onom filmu: E, tako se to radi!

IlijaO је рекао...

Ovacije i lovorov vijenac za Slavka-može se slobodno provesti ispod trijumfalne kapije jer je, dokazano, alfa i omega EKK-a i šire.Sudeći po ekipi koju je , ne znam kako, uspio prikupiti...

Mirka је рекао...

Ljudi, hvala svima. Divni ste!

IlijaO је рекао...

Još da nam se javi Medo!
A da sam Dante....valjda bi rekao, divni ljudi, kao i ti, Beatriče!

IlijaO је рекао...

Kakav k.. Dante : treba pisati da sam Petrarka?

Ilija Đurković је рекао...

Impozantno je sve ovo vidjeti! patim što nisam prisustvovao.
Mnogo je falio još i Dejan Minić i Ljubica Bilalović. Naravno i Miroslav Živković...

Krsta је рекао...

Na mladjima svet ostaje, zato nemam komentar. Napred EKK!

Ilija Đurković је рекао...

Naravno, falili su Krsta Ivanov, Bane Nikić i mnogi drugi, neka mi niko ne zamjeri na nepominjanju...

N. Petkovski је рекао...

Hvala što ste me se setili i otpevali nekoliko makedonskih pesama. Znam da sam falio, ali ... šta se može, možda dogodine, ako ovo postane tradicija.

A falili su sigurno i mnogi drugi, na primer još jedna dama koja rado ide na ovakve susrete - Anica Milošev ... Čudi me da nije išla i "najbolja od svih" ...

Gojko је рекао...

Ovakvi u "dresovima" ličimo li na reprezentaciju bivše nam države?Ko bi nam mogao biti čuvar mreže / jer braniti je najteže

Luka је рекао...

Pa, recimo za tu "ulogu" bi najbolji bio Ero, on se dokazao kao uspješan branitelj (ustavnog poretka), a obzirom da nas ima 12, netko može obnašati dužnost selektora, i ja predlažem veselu Mirku, kao ljepšu i bolju polovicu, ups: "dvanaestninu", ovog skupa!

IlijaO је рекао...

Daj, Luka, sad kad sam ženu vidio i upoznao, a sukladno osobnom poimanju ljepšeg spola, decidirano tvrdim- ona vrijedi za , sam si rekao, polovicu kluba!

Luka је рекао...

Ma naravno, zato je to tako i napisano, a ona izmišlejna riječ, koja ne bi prošla ni u kvizovci, tu je samo radi matematike.

Gojko је рекао...

Da li bi iz kluba Mirka
izbacila onog koji cirka?

IlijaO је рекао...

Slobodnija verzija:

Da li bi ti, moja Mirka
rekla tko te noću dirka?

Mirka је рекао...

Kada Mirki pukne film,
Prestaćete odmah s tim!

:)

IlijaO је рекао...

što, zar uvodimo verbalni delikt, ili da napišem"Svi smo mi Šarli"?