уторак, 25. август 2015.

PODRŠKA EK "KIKINDA"



Uvaženi kolega Dinko Knežević sinoć me obavestio da je odlučio da se celokupnog honorara od dnevnih skandinavki koje radi za „Alo“ odrekne u korist EK „Kikinda“, kao gest podrške dobrom radu našeg kluba.
Ovom prilikom zahvaljujemo Dinku, a EK „Kikinda“ će naći način da se oduži.

Pre izvesnog vremena, Nikola Petkovski je javio Miloradu Živaniću, uredniku ukrštenica u listu „Alo“, da pripadajući honorar uplati kikindskom klubu (čiji je član-prijatelj) da se ta sredstva namenski iskoriste za izradu majice za njega, a ostalak da ostane za tekuće troškove EKK.
Zahvaljujemo i dragom kolegi Petkovskom (a za majicu je već pribeležen).

9 коментара:

Belirac је рекао...

Bilo bi zanimljivo dati statistiku autora otkad je Živanić počeo uređivati skanidnavku u listu "Alo!"

Slavko Bovan је рекао...

Kada već govorimo o statistici evo malo brojeva.
Trenutno EKK ima 44 člana, od čega
18 iz Kikinde
8 iz ostatka Srbije
18 iz ostatka sveta

IlijaO је рекао...

Koliko je to ekipa za Valjevo? Morati ćeš , sekretaru, dobro razmjestiti ljudstvo- ekipa 1, ekipa 2, ekipa 3....( sastavljanje, rastavljanje, logistika- podrška, šah, kvizovka, šteta što nema rebusa, anagrame ponesemo od kuće.... Šala, dakako, al- jbt- kolko nas ima!
Možda može i jedna ekipa internacionalaca iz "ostatka sveta".

Slavko Bovan је рекао...

IlijaO, stručni štab je u stalnom zasedanju. Svakako ćemo u Valjevu po principu opšteg dogovora formirati ekipe. Pupezin već pomalo vrši blagi pritisak na takmičare da "moraju" biti što je moguće bolji. Čini mi se da bi se naš predsednik rado slikao sa peharom za najuspešniji klub. Na takmičarima je da mu to omoguće. Zaslužio je čovek.

IlijaO је рекао...

Ali, koliko sam shvatio- nema kategorije "Najbolji klub" nego samo "Najbolji učesnik- pojedinac"! Predlažem stoga, da napravite križaljku sa tri udarne tročlane brigade ( il su to odredi) po kategorijama, a ostali ( ne manje vrijedni, sposobni i kvalitetni) će onda pozauzimati druga i treća mjesta i zadovoljiti se s tim.( Za posjetitelje bloga: malo se kuražimo i dižemo si rep, kao- visinske pripreme)
Valjda ćemo imati ( mi vanjski) olakšavajuću okolnost i dobiti zadatke na latinici ( što bi bio apel a samim tim i pohvalno za domaćine)...

Slavko Bovan је рекао...

Ima pehar i za najuspešniji klub!
Kuraženje je poželjno.

Ipak, ako se slažete, najvažnije je da se mi dobro provedemo u Valjevu. Planiran je izlet u okolinu Valjeva (radujem se!) a u gradskom muzeju će biti provedena jedna enigmatsko-kulturna manifestacija. Podrška organizatorima.

Slavko Bovan је рекао...

Kad već IlijaO apeluje, i ja bih apelovao na organizatore da u program uvrste i rebuse (dvojac). Ako nikako drugačije, moglo bi neko krajnje revijalno i neoficijelno kratko takmičenje (skraćena verzija od 30-tak minuta). Ne mora biti ni proglašavanja pobednika, ali bi valjalo sačuvati ovo zanimljivo rešavačko nadmetanje koje je "patentirano" u Kikindi. Podsećam, zadatke je do sada vrlo dobro izrađivao Dejan Minić.

IlijaO је рекао...

Podržavam ideju za rebuse, uz mali prijedlog- da se dvojac( od zainteresiranih) izvlači iz šešira neposredno prije početka. Time bi izbjegli favoriziranje i moguće i nemoguće kombinacije, a dodatno bi učinilo zanimljivijim samo natjecanje. Kratko pa ko umije njemu dvije!

Slavko Bovan је рекао...

Trenutni prioritet EKK jeste dostojno privođenju kraju konkursa "Dani ludaje". Sve ide po zacrtanom planu. Stižu skandinavke, rebusi i anagrami od poznatih autora, ali neka nova imena dodatno vesele.

Ako bude sve kako treba, značajne aktivnosti EKK u narednom periodu biće:
19. septembra (dogovara se još!)- Rumunija
20. septembra završetak konkursa
2. oktobra - Valjevo
9. oktobra - Dani ludaje

(Uz ovo biće još ponešto)