субота, 16. јул 2016.

MAGIČNI LIK

Križaljka Kviz, decembar 2014.

7 коментара:

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

N(NJ)EGOVATELJ- EGIDONOŠA-GINEKOLOG- ODERATI SE- VOKALISTI- ANOTIRANJE-
TOLISAVAC.
Jedno pitanje. Je li sve u redu sa slogovima? Ili nisam ispravno rešio?

Svetlana је рекао...

Njegovatelj
Egidonoša
Ginekolog
Oderati se
Vokalisti
Anotiranje
Tolisavac

Svetlana је рекао...

Spora sam! :)

Svetlana је рекао...

Živadine, mislim da jeste. Ja sam ih za proveru precrtavala. (ako nisam negde pogrešila)

Живадин ЈОВАНОВИЋ је рекао...

Светалана, не секирај се што си спора. Догађа се то и мени, ништа страшно. Данас сам бржи, сутра спорији.Свако решава за себе... Иначе, летимице сам прегледао и зато сам питао- је ли све у реду са слоговима. Мислим да није...Поз.

Svetlana је рекао...

Ma izluđuju me one Google sličice. Naročito one sa kućnim brojevima. Ne ostane mi ni jedan jedini vidljivi broj, a redovno dobijem poruku: "Potrebno je više tačnih rešenja." I tako u nedogled...

U međuvremenu sam shvatila na šta se odnosi ono za slogove. :)
Interesantno, nas je učiteljica učila da ih baš ovako treba rastavljati. Jedno vreme sam se čudila zašto u (nekim) enigmatskim listovima stoji drugačije, pa sam na internetu pogledala šta je pravilno. Sada znam, ali mi je i dalje ono iz škole ostalo uvreženo u mozgu kao "ispravno".

N. Petkovski је рекао...

Davno je bilo kad sam u školi učio srpsko-hrvatski (od 5-g do 8-og razreda osnovne škole i od 1-og do 4-og razreda gimnazije, dakle 8 godina) i mislim da sam naučio da se reč VOKALISTI deli na slogove VO - KA - LI - STI. E, sad ovde je VO - KA - LIS - TI. U makedonskom jeziku je ispravno i jedno i drugo, a u srpskom danas, ne znam.