недеља, 23. октобар 2016.

VESTI IZ SLOVAČKE



Proteklih 6 dana u Slovačkoj su održana svetska prvenstva sudokista i logičara.
Nikola Živanović iz Sombora ostvario je izuzetan uspeh osvojivši peto mesto na 25. Svetskom prvenstvu logičara. Zoran Tanasić iz Beograda, u kategoriji starijih  od 50 godina zauzeo je treće mesto (bronzana medalja). Ekipa Srbije, u konačnom poretku, osvojila je slolidno 9. mesto, dok je Hrvatska znatno podbacila, te je na kraju u tabelu upisana kao 23.
EK "Kikinda" se može podičiti da su se među 200 takmičara sa svih strana sveta našla i dvojica članova "narandžastog kluba". Čedomir Milanović iz Kikinde plasirao se na 57. a Luka Pavičić iz Splita na 91. mesto.
(Podaci su preuzeti sa zvaničnog sajta WPC, a slike tabela sa sajta Jovana Novakovića)

2 коментара:

Željko Jozić је рекао...

Čestitka svim natjecateljima s ovih prostora
a naročito Nikoli Živanoviću na velikom uspjehu!

Luka је рекао...

Par ispravka netočnih navoda.

Prikazana lista kategorije 50+, očito nijek konačna, obzirom da je na svečanom proglašenju Zoran Tanasić proglašenčetvrtoplasirani, te se nije uspio okititi odličjem i ponoviti uspjeh iz sudoku natjecanja, gdje je u kategoiji 50+ osvojio zlato.

Što se tiče Hrvatske (samo)izabrane vrste, može se reći da je u biti nastupila repka Dalmacije. Naime, boje Lijepe naše su branili Splićani Sanda Reić Tomaš, Petar Štambuk, Luka Pavičić i Sinjanka Ana Buljan.

S obzirom da su "prve dvije table" logičke repke Gorana Vodopiju i Zrinku Kokot, zamijenili veteran Luka (19. nastup od 25. WPC-a) i debitantica, petnaestogodišnja juniorka Ana, rezultat je očekivan, što ne znači da nije mogao biti i bolji.