субота, 18. фебруар 2017.

PROMOCIJA 33. SOZAH-a


Kad u gradu kao što je Beli Manastir tražite podršku u organiziranju enigmatskog skupa poput 33. SOZAH-a, onda je dobro imati i neki propagandni materijal koji ćete pokloniti važnim osobama. A primjerci riječkih enigmatskih izdanja "Feniks", "Super Feniks", "Skandi Feniks" i "Super Skandi Feniks" idealno mogu poslužiti u takvoj svrsi, pogotovo ako je u njima objavljena opširna prednajava 33. SOZAH-a ("Feniks" broj 575) ili tekstualno-križaljkaški prilog preko dvije stranice o belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine ("Skandi Feniks" broj 915).
Hvala glavnom uredniku Peri Galogaži i redakcijskoj tajnici Lauri Sirotich što su u Beli Manastir, u dvije pošiljke, poslali 29 primjeraka spomenutih listova, vrijednih gotovo 300 kuna. I ne zaboravite – 33. SOZAH održat će se u Hotelu Patria u Belom Manastiru, 22-24. septembra 2017. godine.
Jovan Nedić


8 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Jovane, za svaku pohvalu je to što ste na vrijeme počeli sa pripremama.

Belirac је рекао...

Pero će, nema sumnje, i na sam SOZAH donijeti dovoljno primjeraka svojih izdanja za one enigmate koji ih nemaju prilike kupovati i pratiti.

Belirac је рекао...

Bilo bi lijepo kad bi tako postupile i druge enigmatske redakcije, ne samo one iz Hrvatske. Enigmatima i učesnicima SOZAH-a, osim toga, mogu biti zanimljivi i drugi listovi u kojima pojedini kolege imaju enigmatske reubrike.

IlijaO је рекао...

E, tako se to radi....

Belirac је рекао...

Podrazumijeva se, naravno, da će i IlijaO nagradnom fondu priložiti neku - tekuću nagradu. Kako čujemo, šljive su prošle godine dobro rodile...

Slavko Bovan је рекао...

Šta je važno da su šljive dobro rodile, kada Ilija nije previo pekmez!

Belirac је рекао...

Ilija svašta pravi pa se ne bih iznenadio da pravi i - pekmez.

Belirac је рекао...

Danas (21. II.) stiglo još i pet primjeraka "Skandi Feniksa" broj 919. U njemu je rubrika "Podatak više" posvećena "Belomanastirskoj periodici".