субота, 08. април 2017.

MASTERS U KIKINDI

Takmičarska šestorka
Gosti iz Zrenjanina

Članska karta EKK broj 80

Seti se, seti se, seti se...
Sabiranje utisaka
Danas je održan još jedan Masters Kviz turnir, treći put u Kikindi. Ova takmičenja kvizaša organizuje Srpska Kviz Aosicijacija u nekoliko gradova istovremeno, a Enigmatski klub "Kikinda" uključuje se u organizaciju kao logistička podrška. Za goste iz Zrenjenina obezbedili smo skromne poklone dobrodošlice (kalendar, blok, olovka, brošura "Kikindske enigme" i dve knjige - "Anagramisani helenizmi" Gordane Šarić i "Kofa puna strofa" Gojka Mandića. Slavka Bakalov je od januara u članstvu EKK pa joj je uručena i članska karta, a domaći takmičari (Branko i Isidora) dobili su svoj primerak "Kikindskih enigmi". Nakon dva seta pitanja koje je zadao Filip Tot iz Novog Sada poredak je sledeći:
1. Veseli Sekulić, Zrenjanin 113 (48 + 65)
2. Branko Ljuboja, Kikinda 91 (45 + 46)
3. Vanja Tomašev, Kikinda 90 (41 + 49)
4. Slavko Bovan, Kikinda 65 (27 + 38)
5. Isidora Mirković, Kikinda 62 (27 + 35)
6. Slavka Bakalov, Zrenjanin  59 (29 + 30)

Nakon takmičenja i zajedničkog fotografisanja, imali smo vremena i za kafenisanje (na kikindskom trgu) i zanimljive razgovore.

5 коментара:

IlijaO је рекао...

E, tako se to radi....

Slavko Bovan је рекао...

Ilija, i ja mislim da se ovako radi.
Vođeni su i enigmatski razgovori. Sekulić se u mladosti bavio enigmatikom, Slavka je najavila neke asocijacije, a analizirali smo i neke njene rebuse. Kao što je poznato, EKK nikoga ne vrbuje za članstvo, ali da se zapaziti da troje koji još nisu u načem članstvu (Branko, Isidora i Veselin) pokazuju interesovanje, ali čekamo da to izričito kažu :)

Zadaci nisu bili jednostavno, a lično sam zadovoljam brojem bodova (imao sam svega 4-5 promašenih zicera).

Dejan је рекао...

Bravo!

IlijaO је рекао...

Čekaj, nešto mi nije jasno. Kažeš, članska karta br. 80! Da nas toliko ima....

Slavko Bovan је рекао...

Ilija, do sada je u klupsku evidenciju upisano 81 imena i prezimena, a nakon redovne revizije zabilježeno je da su brojevi 40 i 56 izbrisani (40 je skinut zbog neaktivnosti, 56 je upisan i onda obrisan na lični zahtev, sve za kraće od dva meseca). Po našem statutu, da bi se neko računao da je član EKK, mora u toku kalendarske godine da učestvuje u makar jednoj klupskoj aktivnosti. Po trenutnom stanju, ogromna većina je zadovoljila taj uslov za 2017. godinu. Svega 5 članova treba da do kraja godine "opravdaju" članstvo. Dakle, najrigoroznije gledajući, trenutno EKK ima 74 člana (81-2-5). Naravno, očekujemo da broj članova raste, a ne da se smanjuje.