субота, 8. април 2017.

MASTERS U KIKINDI

Takmičarska šestorka
Gosti iz Zrenjanina

Članska karta EKK broj 80

Seti se, seti se, seti se...
Sabiranje utisaka
Danas je održan još jedan Masters Kviz turnir, treći put u Kikindi. Ova takmičenja kvizaša organizuje Srpska Kviz Aosicijacija u nekoliko gradova istovremeno, a Enigmatski klub "Kikinda" uključuje se u organizaciju kao logistička podrška. Za goste iz Zrenjenina obezbedili smo skromne poklone dobrodošlice (kalendar, blok, olovka, brošura "Kikindske enigme" i dve knjige - "Anagramisani helenizmi" Gordane Šarić i "Kofa puna strofa" Gojka Mandića. Slavka Bakalov je od januara u članstvu EKK pa joj je uručena i članska karta, a domaći takmičari (Branko i Isidora) dobili su svoj primerak "Kikindskih enigmi". Nakon dva seta pitanja koje je zadao Filip Tot iz Novog Sada poredak je sledeći:
1. Veseli Sekulić, Zrenjanin 113 (48 + 65)
2. Branko Ljuboja, Kikinda 91 (45 + 46)
3. Vanja Tomašev, Kikinda 90 (41 + 49)
4. Slavko Bovan, Kikinda 65 (27 + 38)
5. Isidora Mirković, Kikinda 62 (27 + 35)
6. Slavka Bakalov, Zrenjanin  59 (29 + 30)

Nakon takmičenja i zajedničkog fotografisanja, imali smo vremena i za kafenisanje (na kikindskom trgu) i zanimljive razgovore.

4 коментара:

IlijaO је рекао...

E, tako se to radi....

Slavko Bovan је рекао...

Ilija, i ja mislim da se ovako radi.
Vođeni su i enigmatski razgovori. Sekulić se u mladosti bavio enigmatikom, Slavka je najavila neke asocijacije, a analizirali smo i neke njene rebuse. Kao što je poznato, EKK nikoga ne vrbuje za članstvo, ali da se zapaziti da troje koji još nisu u načem članstvu (Branko, Isidora i Veselin) pokazuju interesovanje, ali čekamo da to izričito kažu :)

Zadaci nisu bili jednostavno, a lično sam zadovoljam brojem bodova (imao sam svega 4-5 promašenih zicera).

IlijaO је рекао...

Čekaj, nešto mi nije jasno. Kažeš, članska karta br. 80! Da nas toliko ima....

Slavko Bovan је рекао...

Ilija, do sada je u klupsku evidenciju upisano 81 imena i prezimena, a nakon redovne revizije zabilježeno je da su brojevi 40 i 56 izbrisani (40 je skinut zbog neaktivnosti, 56 je upisan i onda obrisan na lični zahtev, sve za kraće od dva meseca). Po našem statutu, da bi se neko računao da je član EKK, mora u toku kalendarske godine da učestvuje u makar jednoj klupskoj aktivnosti. Po trenutnom stanju, ogromna većina je zadovoljila taj uslov za 2017. godinu. Svega 5 članova treba da do kraja godine "opravdaju" članstvo. Dakle, najrigoroznije gledajući, trenutno EKK ima 74 člana (81-2-5). Naravno, očekujemo da broj članova raste, a ne da se smanjuje.