недеља, 23. април 2017.

MEMORIJAL "ĐURO KNEŽEVIĆ"



Uz veliku pomoć trojice kolega (imena ćete saznati naknadno) privedeni su kraju radovi na detaljnom pregledu svih anagrama koji su pristigli na Memorijal „Đuro Knežević“. Trojica vrednih i predantnih kolega (dvojica su članovi EK „Kikinda“, a jedan je „samo“ simpatizer EKK) pregledali su sve anagrame, te su odbačeni neispravni anagrami, a dogovor je da se iz daljeg postupka izbace anagrami koji nemaju nikakvu šansu da se nađu u 30 najboljih (grubo i neprecizno nazvani: „besmislene rečenice“). Dakle, odbacuju se SAMO anagrami koji dobiju SVA četiri glasa (kontrolori + koordinator) da treba da se eliminišu, uz sve one koji imaju „faul“.
Ovde valja naglasiti da su imena autora anagrama poznati samo koordinatoru, odnosno meni (Sada nisu poznati ni meni jer do kraja glasanja koristim samo popis anagrama bez imena autora).
Prva faza žiriranja počeće sutra ili u nedelju, a učesnici će birati 30 anagrama za koje smatraju da treba da se nađu u finalu. Nakon toga stručni žiri odabran od strane EKK biraće najbolji anagram od 30 finalnih.

3 коментара:

Unknown је рекао...

Ovo već liči na ozbiljniji pristup u ocenjivanju anagrama. U sledećoj fazi treba odbaciti anagrame koji nemaju KLJUČNU REČ, dakle asocijaciju na temu. Takve teško da bi rešio neko kome tema nije poznata. Dalje valja odbacivati one NATEGNUTE sa raznim uzvicima, dodacima i sl. E tek onda može da se nađe onaj pravi. Kod ocenjivanja anagrama, o tome sam pisao, bez obzira na stručnost ocenjivača, niko ne posvećuje dovoljno vremena, svako bi dato nekako odradi, otkači od sebe jer će zbirna ocena to ipak dovesti na pravu meru. Zato i ne valja dozvoljavati više od 3 sastava iliti uradaka, da bi se ozbiljnije pristupilo ocenjivanju.
Nikola ČD Pešić

Радоја Рацановић је рекао...


Gospodine Nikola, slažem se sa većinom toga što ste napisali. Jedino ne mislim da je pristup svih ocjenjivača takav kao što ste napisali. Mislim da onaj koji vodi računa o kvalitetu radova sa kojima učestvuje u takmičenju i te kako vodi računa i o ocjenjivanju. Od onih drugih, koji sa porastom broja ovakvih takmičenja i prevagom kvantiteta nad kvalitetom, nažalost, postaju većina, ne može se ni očekivati ozbiljniji pristup. To onda dovodi do paradoksalne situacije u kojoj većina takva kakva je izglasava pobjednika sa brojem ukupnih glasova uglavnom manjim od polovine maksimalno mogućih. Bojim se da sve to djeluje demotivišuće na učesnike iz prve grupe. Drago mi je da je to prepoznato na ovom blogu i da je sistem glasanja modifikovan.

Slavko Bovan је рекао...

Kontrolori su veoma ozbiljno uradili posao (Hvala im!).
Mislio sam da ću danas uspjeti da kompletiram listu za prvu fazu žiriranja, ali ipak sam "povukao kočnicu" pa sam anagrame poslao na još jednu kontrolu. Naime, ne bih da "zakinem" nekog od autora tako što bih mu anagram bio eliminisan.
Dakle, molim za još malo strpljenja, dok ne završimo još jedno "prosijavanje".