субота, 1. април 2017.

NIJE PRVOAPRILSKA ŠALA

Još od skupštine ESS (25.02.2017.)  predsedništvu EK "Kikinda" stižu brojni zahtevi članstva da se prema Savezu preduzmu izvesni drastični potezi. Večeras je, takođe, živa prepiska. Stiglo je 6-7 skoro istovetnih poruka.
U svoje ime mogu kazati da predsedništvo EKK neće preduzimati nikakve ishitrene poteze, ali svakako nećemo dozvoliti da se nastavi šikaniranje EKK. Predsedništvo EKK  će se sastati u narednih 4-5 dana, a o svim odlukama članstvo će biti blagovremeno (kao i do sad) informisano. Pošto svi odgovaramo za svoje postupke, lično ću se zalagati za principijelne stavove, te svakako neću "rušiti" ESS, ali pojedince ću uvek podsećati da moraju da rade po propisima . Svi članovi ESS moraju biti ravnopravni.

19 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Od vlasnika ESS dobio sam upozorenje da ne pretim na njegovom blogu. Ne bih se ni javio, da nije bilo u nužnoj odbrani.
Ono moje nije pretnja (jer ja neću preduzimati nikakve korake) već upozorenje (kolegijalno/iako nije zaslužio) jer kontinuirano falsifikuju isprave, pa će nekada nekome (npr. državnim organima) zasmetati, pa bi se moglo desiti da malo pretresu papire. Odgovorna lica treba da promisle prije nego što nešto potpišu, ili šta su potpisivali. Najnoviji falsifikat Statuta je totalni bezobrazluk. Nisu mogli u roku od 15 dana da urade jednostavnu proceduru kod APR-a, i onda malo prepravljaju datume. Bar da to nisu objavili!
(Da me nisu čačnuli, ne bih ni zapazio).
Kao sekretar (i jedan od dvojice odgovornih lica) EKK vrlo vodim računa o valjanost svih dokumenta našeg kluba. U arhivi (Koja već ima 4 registratora) čuvaju se svi papiri i papirići (zapisnici, odluke, statut, dopisi, računi, pisma,...). Arhiva je dostupna i komisiji ESS, uz molbu da u komisuju ne imenuju kompromitovana lica.
Takođe, budtite sigurni da ću ubuduće od odgovornih u ESS tražiti sve papire koji se donose i u moje ime.
Šta bi od one transparentnosti?

Mandrak је рекао...

Iako ja nisam siguran da u zemlji i političkoj eri u kojoj živimo zakon ima nekakvu snagu, siguran sam da država i dalje štiti svoje interese (ako već ne štiti naše). To znači da neko pre ili kasnije mora stati na put crnoj ruci, jer pored toga što ta banda radi protiv enigmata, valjda je očigledno da radi protiv države. Ako je srpsko enigmatsko društvo generalno ispod civilizacijskog nivoa koji podrazumeva red i zakon, tj. čak i ukoliko je većina članova kriminalnog saveza zadovoljna svojim mestom u tom sistemu (pljeskavicom, jogurtom, špricerom), država bi morala da reaguje.

U protivnom, statut će uskoro biti prepun isfantaziranih, a možda i umobolnih paragrafa, jer je članstvo pod torturom zločinačkih umova. Ako više nije potrebno ni održati skupštinu, ni bilo šta izglasati u realnosti , tj. ako je dovoljno da Sindikalac i Veprova Glava nešto požele i bez ikakvog osvrta oštećenih sprovedu (novu) kriminalnu akciju, već sutra se može pojaviti paragraf tipa: "Članovi ESS - a mogu biti samo koje mi, vlasnici ESS - a, pustimo unutra."

Hitno treba obavestiti državu.

Slavko Bovan је рекао...

Naći će se već neko da kaže: "Ne budimo formalisti", ali se neće naći niko (ili skoro niko) da pita "Šta ste čekali od 25.02. do 24.03. i zašto ste i mene/nas/ stavili na spisak učesnika nepostojeće Skupštine?" (Vidi li neko paralelu sa 2013. godinom?).

Slavko Bovan је рекао...

Treba za junačko zdravlje upitati i predsedavajućeg, i zapisničara i overivače zapisnika. Slavka ne treba ništa pitati jer je aksiom da on rovari.

Slavko Bovan је рекао...

Jupi! Dobiću odgovor, dobiću odgovor!

Belirac је рекао...

Ako sam dobro shvatio, na skupštini ESS-a održanoj 25. februara 2017. godine nije se raspravljeno o promjeni statuta. Pogledati dnevni red ovdje.

Ipak, statut je promijenjen na izmišljenoj skupštini i još su dokaze o tome stavili na internet oni koji su to i uradili? Razumije li to iko i šta je mijenjano u statutu?

Slavko Bovan је рекао...

Jovane, ako sam dobro shvatio izmjene su u dijelu (samo) sedišta (Sombor), ali sami postupak je vrlo diskutabilan. Ne radi se to tako kako je urađeno. Mene (i ostalih 40-tak ljudi) je neko potpisao da sam bio na skupštini 11.03. (a nisam!), a da ne znam da sam bio. Onda neko mene napada da rušim savez. Meni se čini da je upravo suprotno. Da, o statutu se nije raspravljalo ni na regularnoj skupštini (25.02.).
Nešto slično se dešavalo i 2013. ali tada makar niko nije falsifikovan dokument okačio na internet.
Tu se opet vraćamo na sve one dosadašnje nestatutarne i neregularne odluke u prošlosti, ali, bojim se, biće ih i u budućnosti.
Kao što rekoh, svi odgovaramo za svoje postupke. (Mirno spavam!)

Dejan Minić је рекао...

Ta izmišljena skupština je, makar fiktivno, morala da ima predsedavajućeg, zatim zapisničara, te one koje su overili taj zapisnik. Zbog kakve-takve perspektive enigmatike u Srbiji, vrlo je bitno da se saznaju svi detalji i sva ta lica.

Belirac је рекао...

Skupština je bila 25. februara, danas je 2. april. Da li su klubovi dosad dobili zapisnik s te skupštine?

Slavko Bovan је рекао...

Jovane, vrlo si duhovit.

Belirac је рекао...

Znači, nisu! A zašto nisu?

Анониман је рекао...

N.Pešić:
Da li je moralo sedište ESS da se seli prema prebivalištu predsednika. Aca ga selio u Kragujevac, Željko u SAombor... a sve to zahteva statutne promene. Međutim, prave se i troškovi, treba promeniti pečat jer se drugačije ne može rešiti važno pitanje otvaranje RAČUNA kod trezora NB za stroge namene. Za sada ESS ima račun kod poslovne banke, ali niti jedna lokalna samouprava neće dati ni dinara donacije ako ne ide na posweban račun kod NB i pravda se. Tako EK Niš pored stečenog ugleda na lokalu gubi ta sredstva iako se trudi da i Niš predstavi na susretima. Jer, ne radimo mi to nas radi, no zbog Niš, bre. I zato nas ispoštuju. Ali, evo još ti uslovi nisu stvoreni u ESSu a pare čekaju. Moli se predseenik da ubrza postupak otvaranja računa kod NB.

Belirac је рекао...

I ja svašta pitam! Možda zapisnik nije ni napisan, ni ovjeran, a možda su ga neki klubovi dobili, a neki nisu?

Belirac је рекао...

I NikolaP, vidim, postavlja zanimljiva pitanja: može li bilo ko osim skupštine da mijenja statut i zašto dosad nije otvoren račun kod NB?

Slavko Bovan је рекао...

Nikola, skoro 2 godine skrećem pažnju na taj problem, jer se zakon promijenio i opet udruženja građana imaju OBAVEZU otvaranja namenskog računa kod Trezora. Nije bilo reagovanja, a obrazloženje je da (parafraziram) "Nećemo dobiti nikakva sredstva od države". Ja, pak, mislim da bismo morali (kao ESS) konkurisati na svaki konkurs (državni,pokrajinski ili lokalni). Ako se ne javimo, nećemo ni dobiti. Postoje neki fondovi i konkursi koji kao da su napisani za nas. Samo treba konkurisati, i onda ta sredstva iskoristiti baš za tu namjenu. EKK je do sada dva puta dobio značajne pare (koje smo potrošili za tačno određenu namenu/po stavkama koje smo naveli/do zadnjeg dinara). Konkurisali smo još na tri konkursa i nismo prošli (zbog malo para a mnogo zainteresovanih), jedan konkurs je u toku (sa malim šansama da dobijemo išta) a jedan će za 2-3 mjeseca (sa dobrim izgledima).
Ako budemo sjedili i "tupili" niko nam ništa neće dati. Da se razumijemo, te pare nisu poklonjene. Treba ih žestokim radom opravdati, ali najgore je puštati da šanse prolaze pokraj nas.
Mi (EKK) mislimo da je naše da konkurišemo, a na komisijama je sve ostalo. I kada ne dobijemo pare, neko evidentira našu zainteresovanost. (Sa zadnjom akcijom "Kikindske enigme" postigli smo pun pogodak i stižu nam samo pohvale od nadležnih organa).

Миле Јанковић је рекао...

Poštovani gospodine Nediću,
Prekršiću pravilo koje sam postavio samom sebi da se više ne oglašavam na ovom blogu, i posle 19 meseci ne javljanja na ovom blogu postavio bih Vam nekoliko pitanja.

1. Kako Vi možete da tvrdite da je Skupština ESS-a izmišljena kada na njoj niste ni bili?
2. Objasnite mi molim Vas kako neko udruženje građana može da ima dve Osnivačke skupštine (EKK je imao dve, jednu 14.3.2015. u Kikindi, a drugu 21.8.2016. u Čačku). Možda može i tri osnivačke skupštine?
3. Da li ste Vi bili na toj drugoj Osnivačkoj skupštini u Čačku?. Po Slavku niste bili, napisao je da su prisutni bili Bovan, Pupezin i Tomašev.
Koliko ja znam u Čačku je bilo dosta ljudi u Narandžastom, a nisu bili pozvani na tu osnivačku skupštinu??? Malo čudno.
5. Da li se posle registracije Vašeg kluba u APR, sa datumom 21.8.2016. Vi osećate kao jedan od osnivača EKK?
4. Na kraju, da li su toliko važniji brojevi (u ovom slučaju datumi) ili šta se (ne)radi na enigmatskom polju?

Mile Janković

Slavko Bovan је рекао...

U međuvremenu objavljen post "Držite lopova" (objavljen u vrijeme kada je postavljen ovaj komentar) i tamo su dati neki odgovori. Naravno, ne smeta ni da Jovan odgovori, ako hoće.

Belirac је рекао...

Poštovani gospodine Jankoviću,
Vi ste bili na godišnjoj skupštini ESS-a 25. II. 2017. pa znate kad je održana. Ja sam to saznao, pored ostaloga, i s Vašeg bloga: ovdje.
Prema tome, znali ste i znate da nije održana 11. III. 2017. kako piše u prečišćenom tekstu Statuta ESS-a. Sad preostaje da članovima ESS-a objasnite zašto je krivotvoren datum i ko je to uradio.

Миле Јанковић је рекао...

Znao sam da odgovore neću dobiti na sva pitanja,
i opet Vam postavljam pitanje:

Kako znate da nije bila Skupština i 11.3., možda smo imali dve skupšine?
Kad ste Vi imali dve osnivačke skupštine, zašto ESS ne bi mogao da ima dve redovne skupštine?

Ovim završavam raspravu o ovoj temi, a Vama (EKK) predlažem ako mislite da je nešto krivotvoreno, jednostavno tužite ESS.