субота, 13. мај 2017.

SKUPŠTINA "VUKA"

Početak Skupštine
Udruženje enigmata „Vuk Karadžić“ osnovano je 29.12.1986. godine, a danas (13.05.2017. godine) u ekskluzivnom restoranu „Aeroklub“ održana je Godišnja skupština Udruženja na kojoj je prisustvovalo 20-25 članova i gostiju. Skupštinom je predsedavao Radoslav Jovanović, dok je o uspešnom tridesetogodišnjem radu govorio predsednik „Vuka“ Radojica Jovičić. Svi prisutni su dobili bogato opremljen „Vukov kovčežić“ br 29/30 na 62 strane u boji u kome su uz mnoštvo fotografija i zanimljivih tekstova zabeležene najbitnije aktivnosti ovog engmatskog udruženja i prijatelja "Vuka". Posebno nas veseli što su u „Kovčežiću“ zabeležene i aktivnosti EK „Kikinda“ i TIO (Da se pohvalim- ovaj blog je dobio diplomu, ali o tome poseban post). O „Kovčežiću“ će biti niz objava.
Delegaciju EKK predvodio je, kao što je red, predsednik Zlatan Pupezin, a članovi brojne delegacije bili su još Dragiša Cetić iz Gacka, Milorad Živanić i Miodrag Ivanišević iz Beograda, vaš izveštač, kao i Krsta Ivanov (ujedno i predsednik EK „Bor“). Takođe, valja napomeuti da su članovi EKK i članovi „Vuka“ Radojica Jovičić i Dinko Knežević. Naš klub je, u znak prijateljskih odnosa, dodelio dve zahvalnice – UE „Vuk Karadžić“ i Radojici Jovčiću (Biće i o tome posebna objava a sada samo slika - vidi dole).
Nakon skupštine proglašeni su pobednici konkursa u sastavljanju ukrštenica. Prva tri mesta osvojili su Sreten Perić, Voja Dodevski i Milenko Mijatović (Biće i o tome posebna objava), a dodeljene su diplome za dugogodišnje članstvo u Udruženju (Posebna objava sledi).
Odličan ručak začinjen je „šlagom“ – posluženi smo tortom i šampanjcem.
Bila je ovo prilika za još jedno prijatno druženje sa kolegama, a enigmatski razgovori su se vodili i „u plenumu“, i „po sekcijama“ i u „bilateralnim susretima“. O današnjem druženju biće više objava narednih dana, a ovaj tekst računajte samo kao uvod. Ima dosta materijala za pisanje, a biće i dosta (boljih) fotografija. Još jedna čestitka kolegama iz "Vuka" na vrednom jubileju.
Zlatan Pupezin uručuje zahvalnice EKK
EKK astal. Kasnije su nam se pridružili Dinko Knežević i Milutin Tepšić.

5 коментара:

Belirac је рекао...

Pozdrav za EKK-astal i onima koji su mu se pridružili.

Slavko Bovan је рекао...

Treba napomenuti da je iskorištena prilika da se podeli 40-50 primeraka izdanja EKK ("Kikindske enigme").

Slavko Bovan је рекао...

Jovane, imamo i jedno vrlo-vrlo interesantnu fotografiju. Biće objavljena kada dođe na red. Radni naslov fotografije "Hrabri kolega".

N. Petkovski је рекао...

I pored velike želje, nisam mogao da dođem na jubilej mog udruženja, ali sam od predsednika Jovičića zatražio da na Skupštini isporuči moje čestitke i pozdrave svima prisutnima na njoj, što se nadam i da je učinio.

I ovom prilikom čestitam jubilej i želim još mnogo ovakvih slavljenja.

Slavko Bovan је рекао...

Nikola, nedostajao si.
Radojica jeste prenio tvoje pozdrave, kao i sve druge pozdrave i čestitke (bilo ih je dosta)