среда, 2. мај 2018.

ELQ LIGA (2. KOLO)

Piše: Luka Pavičić
Završeno je 2. kolo ELQ Lige - On Line, u kojem je nastupilo 20 rješavača.
Na osnovu skromnijih učinaka pri rješavanju "u živo": 1. L.Pavičić  133 i 2. P.Štambuk 117 (u 60 minuta), S.Prkić 114 (u 70 minuta) ..., rješavačima sam odredio 111, a za Gorana i Marka, "odlikaše" iz 1. kola, 75 minuta.
Dakle, i ovaj put su najuspješniji bili Goran i Marko, sa potpuno istim brojem bodova 184 (od 200 mogićih), a slijedi novi igrač Dragan Tolomanoski, sa pet bodva više od Krešimira. Vanja je za "prsa" pobijedila Jovana, i ima 2 boda više od Maje Jelkić, a 4 od  Svetlana i Katarina s istim brojem bodova.
Tvrd orah je svakako bila premetaljka: M: SRAMOTNI RAT! sa rješenjem Marin Strmota, državni tajnik (u ostavci) u Ministarstvu demografije, koju je riješio samo Miroslav.
Prvu asocijaciju sa pojmovima:
Agamemnon, Menelaj, Penelopa i Odisej Gorna i Marko su dali identično rješenje: Helena, dok je Sanda zamislila rješenje HOMER, a kojeg je asocirala jedino Vanja. Tu svakako spadaju "vezani" Kriptogrami, koje su riješili samo Marko i Miroslav, te zanimljiva Križaljka, sastavljenu od svega 3 slova (opisci dati po abecednom redu rješenja), za koju su najviše strpljenja za rješavanje imali: Goran, Marko i Jovan i jedini su je točno riješili.Najrješavaniji su dakako bili Sudoku zadaci, a u logici svega troje rješavača nije riješilo Magnete, Ograde i Brojčani put, a petoro Filoimino.
Sljedećeg utorka ide svibanjsko kola ELQ Lige, u autorstvu Petra Štambuka, koje će zainteresirani potom moći dobiti e-mailom.
Uz čestitku na postignutim rezultatima, zahvaljujem svima na učešću

4 коментара:

Luka је рекао...

U ovom kolu bilo je još par simboličnih učešća, no obzirom da nisu rješavali puno vrijeme, nisam ih uvrstio u redosljednicu.

Бранислав Никић је рекао...

Luka, pa kako da pogrešiš Svetlanino prezime?

Luka је рекао...

Bane, griješiti je ljudski!

Svetlana је рекао...

Luka me je još prošle godine tako krstio, pa se redovno pridržava tog prezimena. A mora se i priznati da mnogo lepše zvuči nego moje. :D