четвртак, 20. јун 2019.

ELQ LIGA

Piše: Luka Pavičić
Nakon jednomjesečne pauze, ELQ Liga On Line ide dalje, i to u pravom trenutku, uoči održavanja 2. GROM-a u Sremskim Karlovcima. Rješavanje nekih od zadataka iz ovog 5. kola bit će bit će odličan trening za natjecanje predstojećeg vikend.
Pregledana su pristigla rješenja 4. kola ELQ Lige On Line 2019, te je izrađena redosljednica, a rješenja je poslalo 13 natjecatelja.
Dijana je ponovno sve točno riješila, dok Marko nije odgonetnuo Zlatka Dalića i njegovu knjigu Rusija naših snova, a trećeplasirani Mladen nije odgonetnuo naslov knjige i Obratni indirekt. Iliji je "glave došla" Zmija, a Svetlani Anarebusi. Fenjeraši su zajednički također sve riješili, a potiraljku obojica, i dok se Manuel bavio samo logikom, Slavko podršku natjecanu daje rješavanjem enigmatike. Tvrdim orahom se pokazao gore navedeni naslov knjige, kojeg nije riješilo šestero natjecatelja.
Najlakši zadaci su bili Sudokići, te Brodovlje i Potiraljka koje nije riješio po jedan natjecatelj, a slijede Zvijezde i Hitori sa po dva, odnosno Otoci i Tapa koje nije riješilo po troje natjecatelja. Križaljku nije rješavao logičar Manuel, a Tomo i Ana su u njoj imali po nekoliko krivih ili neupisanih slova.
U ukupnom poretku imamo 23 natjecatelja, a zbrajajući 3 najbolja rezultata, lidersku poziciju je preuzela Dijana, slijedi ju Marko, dok je treći Goran koji ima bodove iz svega dvakola u kojima je sudjelovao. 
Zadaci 5. kola su poslani dosadašnjim učesnicima, a ako si i ti zainteresiran, vrli čitaoče, javi se, pa ti pošaljem da i ti pokreneš moždane ijuge

2 коментара:

Анониман је рекао...


Može li se uključiti u ELQ Ligu on line ?
Hteo bih da se uključim i da probam da rešavam zadatke!

Pozdrav Luki!

Vlašar

Svetlana је рекао...

Vladimire, ako Luka slučajno ovo ne pročita, samo mu pošalji e-mail i on će ti poslati zadatke.