субота, 29. јун 2019.

POKLON OD PETRA

Prilikom nedavnog boravka u Zagrebu od Petra Grubišića sam dobio vredan poklon - "Hrvatski eniklopedijski rječnik" u 12 knjiga (+ 13 knjiga "Pravopisni priručnik"). Uz jutarnju kavicu, Petar mi reče - "Moramo svratiti do mene u redakciju (Večernji list) da ti dam nešto što te čeka već duže vrijeme"...I svratismo u redkciju...Dobih ovaj komplet (već je u vitrini za vredne knjige). Javno zahvaljujem Petru na poklonu. Dobio sam i nekoliko primeraka "Večernjakove enigmatike" (najnoviji broj ima oznaku 251) enigmatskog dodatka koji uređuje Grubišić. Zbog stalnih hitnih obaveza nisam detaljno analizirao, ali na prvi pogled mogu kazati da mi se grafički izgled baš dopada. O sadržaju ću naknadno (a možda i objavim neke strane iz novijih brojeva kada mi stigne PDF.
Iz redakcije "Večernjeg lista" sam ponio i kamaru novina koje izlaze u Hrvatskoj (dnevne novine) u kojima ima enigmatike. Sve još čeka da se pozabavim i time. Biće pokoja objava. 
 Srećom da smo Ilija Đurković i ja putovali različitim autobisaima i u različitim pravcima jer bismo bili vrlo sumnjivi organima bezbednosti. Naime, oba smo bili pretovareni enigmatskim i drugim listovima kao da smo orobili sve kioske na Trgu Bana Jelačića.

1 коментар:

Nedjeljko Nedić је рекао...

Petar je bio dobar domaćin. Puno pozdrava PG Večernjaku!