недеља, 30. јун 2019.

"VALPOVAČKI GODIŠNJAK"

Jovan Nedić i Stjepan Najman


Piše: Jovan Nedić
Kao što je bilo i najavljeno (vidjeti OVDJE), u četvrtak, 27. VI. 2019. godine, u maloj sali valpovačkog Centra kulture M. P. Katančić održana je promocija 24. broja "Valpovačkog godišnjaka". Promociju je vodio Jozo Bogdanović iz Narda, potpredsjednik Ogranka Matice hrvatske u Valpovu, uz pomoć urednika Stjepana Najmana. Najman je posjetiocima ovog bloga poznatiji kao enigmatičar.
Članak o promociji i fotoalbum mogu se vidjeti na web-stranici Mirovne grupe Oaza (vidjeti OVDJE). U godišnjaku je, na 208 stranica, objavljeno 25 članaka od 15 (su)autora. Neki od članaka mogu biti zanimljivi i široj (pa i enigmatskoj) publici, na primjer članak "Neki stariji toponimi bliže okolice Valpova i Belišća" autora mr. sc. Darka Grgića. Zanimljiv je npr. i članak Duška Topića o tome kako je otkriven zagubljeni stih "Tri snašice s Karašice" u popularnoj valpovačkoj narodnoj pjesmi "Tekla voda Karašica" te zašto se nekad pjevalo da Karašica teče OD Valpova DO Našica, a danas DO Valpova OD Našica, iako "Karašica u širokom luku zaobilazi grad Našice i nema govora o tome da ona povezuje Našice s Valpovom".

1 коментар:

Najman је рекао...

Zahvaljujem Jovanu i Slavku.
Jovan je preuzeo određeni broj primjeraka pa koga zanima neka mu se obrati da ih ponese na nadolazeće enigmatske susrete.

Srdačno
s.n.