субота, 15. јун 2019.

SKUPŠTINA "VUKA"

Petar Jovović (Nova zagonetka), Milutin Tepšić, Milan Živanović, Dragan Lojanica, Ljiljana Jovanović, Miodrag Ivanišević, Sreten Perić, Slavko Bovan, Midhat Sarajlija, Radojica Jovičić, Milenko Mijatović, Vladimir Šarić i Radoslav Jovanović
Godišnja skupština Udruženja enigmata "Vuk Karadžić" održana je danas na uobičejenom mestu - u ekskluzivnom restoranu "Aeroklub" u Beogradu. Skupštini je prisustvovalo 17 članova i gostiju, a predsednik "Vuka" Radojica Jovićić upoznao je prisutne sa aktivnostima ovog uglednog udruženja u proteklih godinu dana, a osvrnuo se i na neke bitne detalje iz prethodnih godine (UE "Vuk Karadžić" postoji od 29.12.1986. godine).Delegaciju EKK činili su Miodrag Ivanišević i Slavko Bovan. Trebalo je da u Beograd ide i predsednik Zlatan Pupezin, ali zbog nekih nepredviđenih obaveza, Zlatan je morao da odustane od puta. Sekretar EKK je dragim kolegama iz "Vuka" prenio pozdrave Zlatana Pupezina i pozvao ih na Enigmatske Dane ludaje u Kikindu.
 Svi prisutni su dobili "Vukov Kovčežić" broj 32, bilten na 40-tak strana u boji. "Kovčežić" je i ovog puta vrlo sadržajan, a za ovu priliku izdvajam:
- Članovi "Vuka" i izveštaj sa prošlogodišnje skupštine.
- Na nekoliko strana primeri saradnje koje ima ovo udruženje sa listovima u Srbiji i Crnoj Gori.
- Izveštaj sa skupštine ESS
- Susreti enigmata Srbije u Sremskoj Mitrovici
- Aktivnosti EK "Kikinda" na dve strane i Protest "Vuka" upućen ESS povodom nestatutarnog isključenja EKK iz Saveza.
- Jovan i Vesna Nedić, Novi članovi Udruženja.
-Ita Rina (Tekst)
- 50 godina druženja sa enigmatikom Radoslava Jovanovića (dve strane).
- Dve strane sa radovima Dinka Kneževića.
- Pismo Marjana Radakovića o dešavanjima u Sremskoj Mitrovici.
- Pismo Krste Ivanova (ZAŠTO) upućeno Savezu.
- Nekoliko stranica na kojima su prikazani radovi članova udruženja.
- Enigmatski Dani ludaje 2018. (Fotografije i izveštaj)
Nakon skupštine imali smo obezbeđen ručak, a uz ručak i nakon ručka obavljen je niz enigmatskih razgovora. Kada se enigmati sastanu vreme brzo prođe u prijatnom razgovoru.
Čestitam svim članovima, a posebno Radojici Jovičiću, na još jednoj uspešnoj godini u radu UE "Vuk Karadžić".

7 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Još jedan vrlo prijatan izlet na enigmatsko druženje. Prošle sedmice u Zagrebu, a ove u Beogradu. Mogao bih se i navići na ovakve aktivnosti. Zahvaljujem svim kolegama na prijatnim trenucima.

Doduše, malo me iscrpi ovo putovanje, ali čvrst sam ja momak - izdržaću. Kada se malo priberem, biće (sutra)još nekih fotografija.

Belirac је рекао...

Predlažem da se ispod slike napišu imena svih učesnika godišnje skupštine UE "Vuk Karadžić". Me poznaju svi posjetioci ovog bloga baš sve članove "Vuka".

Slavko Bovan је рекао...

Jovane, prihvata se prijedlog (Malo kasnije ću to uraditi. Trenutno imam neke druge prioritete. Do podne će i to doći na red).
Inače, tvoj primjerak "Kovčežića" je spreman za primopredaju.

Slavko Bovan је рекао...

Ubačen spisak.
Na slici nisu: Mirjana Rafailović, Božica i Momir Vučenović.

Slavko Bovan је рекао...

Na skupštini "Vuka" svoje predstavnike su imali EK "Kikinda" (Ivanišević i Bovan) i "Nova zagonetka" (Jovović).
Sreten Perić ("Izazov")je član "Vuka", a po sopstvenoj izjavi, Milutin Tepšić ("Piramida") je predstavljao sam sebe (kao veliki prijatelj "Vuka").

Belirac је рекао...

Znači tako, Milutine...?

Unknown је рекао...

Podsetili ste me na jedno davno vreme,kada sam uživao u enigmatici i bio aktivan član enigmatskog društva”Vuk Karadžić” i sastavljač ukrštenica i svih drugih enigmatskih formi.Život me je odveo na drugu stranu,evo šaljem vam puno pozdrava iz srpskog Versaja-Topole,s poštovanjem dr Goran Đorđević