недеља, 22. септембар 2019.

JOŠ VINOLJUBACA

Nedjeljko Nedić, Radoja Racanović i Aladin Mahmutović
Učesnici SOZAH-a prate objave na TIO (pozdrav svima!) pa je zapažena objava "Vinoljupci u Vinodolskom". Sada stiže "ritern" od Adnana Spahića koji napisa "Vinoljupci u odmakloj fazi. Ova slika potpada pod BiJ" (Još niste odgonetnuli šta je B i J! Ako na osnovu ove slike to ne odgonetnute počeću da sumnjam u vaše odgonetačke sposobnosti).

6 коментара:

Zdravko је рекао...

Da nije možda
"bratstvo i jedinstvo"?

Slavko Bovan је рекао...

Jeste.

Радоја Рацановић је рекао...


Ovo su vam, kao što možete da vidite, rakijoljupci! Degustiramo odlične rakije: smokovaču i medicu. Poslije smo degustirali lokalno vino žlahtinu i druga takođe odlična vina. Uslijedio je odličan ručak i druženje u odličnom raspoloženju. Ma, jednom riječju, sve je na ovim susretima bilo odlično, ali je začinjeno ovom posjetom i druženjem u vinariji Pavlomir. Hvala organizatorima i posebno vlasniku vinarije - današnjem domaćinu.

Slavko Bovan је рекао...

Drago mi je da ste uživali. Tako treba!
Ipak, ima nas koji bismo rado bili informisani o detaljima.
(Totalno sam neinformisan o toku SOZAH-a).

Nedjeljko Nedić је рекао...

Da pojasnim Zdravku. U jednim kolima u Uvalu Scott došli su. Hrvat Ilija Ozdanovac iz Hrvatske, Hrvat Nedjeljko Nedić iz BiH, Muslimani Adnan Spahić i Aladin Mahmutović iz BiH i Srbin Radoja Racanović iz BiH.
Ovakvim sam redoslijedom pisao zato što sam ja prvi krenuo u 04:00 pa otišao po Iliju u Privlaku da bi zajedno otišli u Tuzlu kod Adnana. Onda smo sva trojica "pokupili" Aladina u Doboju i naposljetku Radoju u Gradišci.

Zdravko је рекао...

Nedjeljko, shvatio sam na što je Slavko ciljao kada je napisao da bismo sada, na osnovu ove slike trebali odgonetnuti kraticu BiJ. A odgonetka skraćenice uz vašu prvu sliku bi onda mogla biti "Bratstvo i Jedinstvo u Genima"?.

Baš ste se lijepo drugarsko-bratsko-enigmatski organizirali i putovali zajedno :-) Ne sumnjam da je bilo veselo usput, uz neki vic ili čitanje LJuŽ-a! Radoja javlja da ste se lijepo proveli na SOZAH-u, a to je, slažemo se, bio cilj i organizatora i učesnika. Onda i uspomene na SOZAH i okus i miris rakija duže traju! A kad smo već kod rakije(a): Jesu li bolje te primorske rakije ili bosanska šljiva?