недеља, 5. април 2020.

REBUSANJE (4029)


5 коментара:

D.Đ. је рекао...

Beli mantili!

IlijaO је рекао...

Prigovor s razlogom!
Zar nije jednom zaključeno da bi bilo pohvalno ispod slika , ( za one koji ih ne znaju!) napisati nešto: anagram, prezime , asocijaciju,....( kao što to radi, recimo, Luka iz Splita! Ovako se više ni ne trudim ...ma, tko to pozna tog Tilija, baš me zanima?
Da nije one Googleove aplikacije za prepoznavanje- šipak!

Luka је рекао...

Ako je ovaj blog predviđen za široke mase, a mislim da to i jest cilj blogogazde, slažem se s Ilijom da bi (ne)poznate face u rebusima na neki način trebalo približiti rješavaču, radi prepoznavanja i olakšanja rješavanja.

Prava faca je manje više svima poznata, dok bi ja druge dvije "olakšao" s:
DAMA MI BLUDNIJA!
TI MI LIK!


Dakako, ni ovo nije prosto ko pasulj, no ipak približava face.

Dejan Minić је рекао...

Prigovor je opravdan, ali nikad nismo zaključili da mora da postoji pomoć. Slažem se da to treba u časopisima da postoji.

Sve je to stvar ukusa, a pošto je ovo internet, zašto i ne koristiti opciju Gugl slike.

Lično nisam dosledan kada je pisanje pomoći u pitanju, nekada je stavim nekada ne, iz raznoraznih razloga. Meni se te Lukine pomoći (asocijacija, anagram, datum...) uopšte ne dopadaju, ali to je moj ukus, a svakako da pomažu prilikom rešavanja.

Ovde sam odustao od toga jer Iman ima samo ime u javnosti (glupo mi je da stavim Bouvijeva žena), Bel je dovoljno poznat, a ovog trećeg (ako niste posionirani ljubitelj sporta) je moguće ˝provaliti˝ na osnovu rešenja ili preko Gugla.

Slavko Bovan је рекао...

Naradvno na TIO je dozvoljeno "UAkanje". Čak je i poželjno ponekad uzviknuti "Uaaaaa!" da se ovi trudbenici ne uljuljkaju na lovorikama od silnog uzbikivanja "BRAVO" ako im se omakne da nešto dobro urade.