четвртак, 1. фебруар 2024.

DANAS NA HRT

Piše: Stanko Šarac

Danas je HTV1 emitirao zanimljiv prilog, na čast i poezije i enigmatike! U emisiji "Zlatna liga" gosti su bili Dr Tomislav Maretić i naš uvaženi kolega Boris Nazansky! 
Voditelji Ksenija Erker i Mario Mihaljević su nagrađeni izvanrednim premetaljkama koje će Boris predstaviti (nadam se!) na svoj način.
Za kolegu Borisa znamo da je dokazano nagrađivani haikuist i zagonetač. 
Dr. Maretić je istaknuti liječnik, infektolog i haikuist, r. 1951. u Zagrebu. Više od 40 godina piše poeziju, nagrađivan na brojnim međunarodnim natječajima. Pjesme  su mu  objavljene
u više od 50 svjetskih i domaćih antologija, almanaha i zbornika. 
Zanimljiv razgovor zanimljivih sugovornika, o nastajanju poezije i zagonetaka, podsjećanje na kultnu pilot seriju KVISKOTEKE prije oho-ho godina! Boris je bio pobjednik te serije ali i emisije u kojoj su sudjelovali kolege Rebrović,Tucelj i moja malenkost!). Zanimljivo je bilo čuti i nešto o motivaciji, uređivačkom pristupu u KVIZORAMI. Voditelj Mihaljević očito ima zagonetačkih gena od svog oca jer reče da najviše voli teže zagonetke! No, Boris je naglasio da se treba voditi računa o širokoj rješavačkoj publici.
Sve u svemu. kratko, ali lijepo o poeziji i enigmatici!

4 коментара:

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.
Slavko Bovan је рекао...

Upravo sam odgledao (od 10 do 10.30). Vrlo, vrlo lijepo. Spontan razgovor, meni vrlo zanimljiv. Čestitam.

Danko је рекао...

ODGLEDANO I U HOLANDIJI !

Aljoša Vuković је рекао...

Bravo za Borisa i Toma!