четвртак, 6. јун 2013.

MAGIČNI LIK

Autor: Miroslav Cvetković

9 коментара:

Luka је рекао...

IZVEDRENOST
SRETEN PERIĆ
ABDERITSTVO
PARNIČITI SE
SKEPTICIZAM
AMNESTIRANJE
AMORTIZATOR

Slavko Bovan је рекао...

da

Анониман је рекао...

Zahvaljujem na uvrštavanju moje malenkosti u magični lik, iako je u pitanju kompjuterski rad. Svojevremeno sam imao isti magični lik sa mojim imenom i prezimenom na prvom mestu, ali sam ga negde zaturio.
Lozničanin

Miroslav Cvetković је рекао...

Nažalost, Lozničanin nije u pravu. O ovom magičnom liku pisao sam već na nekom brlogu (mislim kod Cryptomana). Rad je urađen iz glave jer mi "ljuta mašina" nije ništa izbacila. Razlog je taj što u bazi nisam imao pojam IZVEDRENOST! Planirao sam da ovo pustim za njegov rođendan, ali kako sam u poslednje vreme postao veoma omražena ličnost, a lovostaj nije na snazi... ko zna da li ću dočekati jesen!

Миле Јанковић је рекао...

Ovo je još jedan dokaz da treba prestati deliti radove na kompjuterske i nekompjuterske, jedan enigmata kaže da je rad kompjuterski, drugi kaže da nije, i priči nikad kraja. Radove treba deliti na DOBRE i LOŠE. Kako je neko sastavio, koliko je potrošio vremena je manje bitno. Sretene bolje da si dao svoj sud o kvalitetu ovog štita, nego što je tvoj komentar samo da je to kompjuterski rad.

Miroslav Cvetković је рекао...

Namerno sam dao magični lik sa opširnim opisima. To je jedan od načina da se popuni prazan prostor na stranici - ovo važi za one koji sami pripremaju svoje radove (i za mazohiste :) ). Naravno, važnija je želja da se rešavaču pruži malo više od kratkih i nepotpunih opisa kakvi se uglavnom sreću. Ipak, sve ovo je bilo uzalud jer Lozničaninu je jedino važno da on ZNA da sam ja glup da sastavim magični lik, pa koristim kompjuter. No, to i nije nešto novo, meni je žao što neki ozbiljni i iskusni enigmate ne primeđuju ovakve, po meni, važne stvari o kojima se može pisati i raspravljati.

Slavko Bovan је рекао...

Da, grafički izgled bi trebalo da je važan.
Ipak, sjećam se da sam svojevremeno (prije jedno 3 godine) radio za jedan list i "ubih se živ" da tekst izravnam i s jedne i s druge strane a da nema prekida riječi na kraju reda, a onda me uredništvo šokira "befelom" RAVNANJE MORA DA BUDE SAMO PO LIJEVOJ STRANI. Džaba ja govorih da ne izgleda lijepo. Mora tako i gotovo.

Анониман је рекао...

Mislim, nemoj da se ljutiš, što reče Dragojlo u "Selu..., nisam znao da je rad kompjuterski, nego sam samo pretpostavio. No, pošto je rad "ručni" odnosno autorski, od mene sve pohvale, mada mi se ne sviđa reč ABDERITSTVO, ali zato je tu reč SKEPTICIZAM koja vuče na deo moje ličnosti. Odmah sam uočio da može na prvom mestu i reč IZNEDRENOST, međutim nema je u knjigama kao odrednica, mada se može izvesti od reči IZNEDRITI, dok je reč IZVEDRENOST zabeležena u Rečniku SANU.
Inače, i sam sam pobornik dužeg opisivanja, pogotovo u magičnim likovima, pre svega radi popunjavanja prostora, a naravno i radi edukovanja, odnosno proširivanja znanja rešavača. Međutim većina enigmatskih listova magične likove opisuju šturo, a neki čak ne daju ni slogove kao pomoć.
Lozničanin

Belirac је рекао...

Imenica IZNJEDRENOST potvrđena je na Googleu nekoliko puta, dok potvrda za pridjev IZNEDREN (od. IZNJEDREN) ima na stotine.