среда, 4. септембар 2013.

NASTAVLJAMO

08.34.
Sve što sam mislio da kažem o aktuelnim događajima kazao sam u proteklih 24 sata. Sve se stavlja ad akta i idemo dalje sa redovnim sadržajima ovog popularnog, informativnog , druželjubivog, veselog, tolerantnog (itd) bloga. 
Nastavljamo po prethodna tri pravila (obavezno dobro raspoloženje, nema politike i obaveza tolerancije) s jednim malim dodatkom. Prema najnovijim podacima, na kugli zemaljskoj živi 6.676.711 stanovnika. Pravo da ostavljaju komentare na "Tupljenju i oštrenju" ima 6.676.710 ljudi. Svi ostali dobili su crveni karton.
Svima koji imaju crveni karton nije dozvoljeno da ostavljaju komentare i oni se upućuju da svoje nezadovoljstvo iskazuju na drugim mestima. Ako niste sigurni da li ste u grupi isključenih igrača, to ćete saznati tako što će nakon izvesnog vremena vaš komentar ili ostati (dakle, u igri ste!) ili će netragom nestati u kanti za otpatke (nepoželjni ste na ovom veselom mestu). Preventivno, možete pogledati komentare na post "GROMOGLASNA TIŠINA" i pronicljivo ćete zaključiti kome je uvedena zabrana.

11 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Službeno saopštenje (zato ekavica):

Pre nego što išta napišete pogledajte sliku i pažljivo pročitajte tekst. Hvala.

Slavko Bovan је рекао...

Службено саопштење (зато екавица):

Пре него што ишта напишете погледајте слику и пажљиво прочитајте текст. Хвала.

Slavko Bovan је рекао...

Privatna poruka (zato ijekavica)

Sva dešavanja koja su poremetila rad ovog bloga (nadam se) za nama su. Nastavljamo tamo gdje smo privremeno stali. Juče, dok sam gromoglasno šutio (ćutao) dobio sam najmanje 200 mejlova, od pedesetak kolega a imao sam i 20-tak telefonskih poziva.

Svi se (u procentu 100%) sklažu da je moj potez razumljiv.
Kolege (u procentu 100%) govore da je dobra moja odluka o uvođenju crvenog kartona.
Imao sam sugestiju da presavijem tabak i tužim ponekoga (7 takvih sugestija). Neću prihvatiti tu sugestiju.
Imao sam sugestiju da ne raskidam sa "Natoševićem" (jedan ugledni kolega). Tu sugestiju prihvatam. Neću raskinuti sa "Natoševićem" ali odluka o iščlanjenju ostaje na snazi.

Slavko Bovan је рекао...

Pošto jedan iz grupe sa crvenim kartonom postavlja nepoželjne komentare, sve pokušavajući da mi opet obori blog, ljudski ga upozoravam da ODBIJE odavde ili ću nerado da preduzmem za njega neprijatne korake.

Unknown је рекао...

SAOPŠTENJE ZA ENIGMATSKU JAVNOST BR. 2:

Probudih se s poražavajućim osećanjem da živim u zemlji Srbiji, u kojoj su laž i prevare postale svakodnevni način života. Međutim, iako sam mislio da me više ništa ne može iznenaditi, ova rašomonijada koja se odvijala na Susretima enigmata Srbije prevazilazi sve moguće granice. Ko zna, možda je to i slučajno ispalo tako, ali očigledno je da napravljenu grešku neće da priznaju i da stvari prelaze u zataškavanje. Enigmati opet ćute, ne reaguju, pričaju o nekakvom verbalnom deliktu i zgražavaju se nad tim, a prethodnih godina nisu im smetale mnogo ružnije stvari koje su se dešavale unutar Enigmatskog saveza Srbije.

Svi jako dobro znate da se šah i (super)kvizovka oduvek ravnopravno računaju sa ostalim disciplinama na Susretima enigmata Srbije i za večitu tabelu rezultata, a dobro znate da je tako bilo i ove godine jer su dodeljeni pehar i medalje. Pre dva dana, kad sam postavio pitanje kako to da Sreten Perić (pobednik u sastavljanju zagonetaka i u kvizovci) nije proglašen za najuspešnijeg enigmatu Srbije, ni Bovan ni Živanić ni niko od kolega nije se javio da kaže kako su šah i kvizovka bile nezvanične discipline, naprosto jer je takvo objašnjenje naknadno izmišljeno.

U ponedeljak, kad sam pozvao Sretena telefonom i pitao ga o slučaju, čovek mi je zbunjeno rekao "Ne znam, još sam pun utisaka" i zamolio me je da ne isterujem tu priču. Nije mi rekao zašto, ali sam razumeo - ne želi da se zamera Živaniću, jer s njim ima saradnju za list "Alo" i važan mu je svaki dinar. Nakon ponedeljka, dođe i utorak, postavljam isto pitanje kolegama i opet se niko ne javlja da odgovori, niko ne zna kako to da Perketova dva zlata vrede manje od jednog Bovanovog zlata i dve bronze. Odjednom, pojavljuje se na blogu Sreten i celih 28 sati od početka misterije nudi nam neverovatno objašnjenje da šah i superkvizovka nisu bile zvanične discipline! Dakle, nije bilo dovoljno što su mu ukrali pehar koji je potpuno zaslužio, u međuvremenu su mu saopštili ovo nelogično, neuverljivo objašnjenje i ubeđuju ga da je sve bilo regularno! Ovo je toliko velika nepravda da mi sad dođe da mu kupim trofej i pošaljem ga poštom, kad naš truli savez nije bio u stanju da ga nagradi. Meni je stvarno žao tog čoveka, jer voli enigmatiku možda više i od mene, da imam para dao bih mu da uređuje enigmatski časopis kakav on hoće i da bude srećan čovek.

Aco Janković u međuvremenu kaže "Razgovaraćemo da se donese pravilnik o takmičenjima ESS". Ispada da tako nešto nije ni postojalo i da svako može da tumači pravila kako mu se ćefne? Na primer, da je Živanićev zemljak prvi u kvizovci, onda je ta disciplina OK, pa su i kvizovka i šah na programu? Podsećam da je superkvizovka odmah kad se pojavila bila uvrštena u program, a prošle godine u Kikindi nigde zvanično nije objavljeno da se nove discipline neće računati u sveukupan skor. Na kraju se dogodilo da mi ne priznaju pobede u čak tri enigmatske discipline (rešavanje rebusa, sobni kviz, naslovni anagrami) i da ja sa četiri pobede (imao sam još zlato u sastavljanju anagrama i bronzu u sastavljanju zagonetaka) ne budem najuspešniji enigmata na tim susretima! Ovako nešto moguće je samo u Srbiji.

Slavko Bovan је рекао...

Ako ćeš s ovim završiti sa ovim "idiotskim blogom" saopštrenja će ostati.

Pošto si ti čovjek od riječi, izvoli na neka druga mjesta!

Unknown је рекао...

Dogovoreno. Budi spokojan, pošto poštenja i savesti ionako nemaš.

Jedino mi je žao što nisam do kraja poslušao majku, pa sam opsovao iz dubine duše i spustio se na nivo onih koji su prethodnih godina vređali mene. Oprostite drage kolege na ovom izlivu gneva, niste svi isti i ne zaslužujete svi takvo obraćanje.

Slavko Bovan је рекао...

Juče, na dan bez sadržaja, bilo je 371 različitih ljudi na blogu (rekord) i 988 otvaranja (30 manje od rekorda).

Анониман је рекао...

Овакав ријалити-шоу морао је да допринесе гледаности! :)

И време је за тачку, хајде да се вратимо играма и дружењу.

С.Н.

Vanja Tomašev је рекао...

Šteta, taman je postalo zanimljivo.

Slavko Bovan је рекао...

Vanja duhovit, kao i uvijek! Ovakav vid komunikacije tzv "vanjinizam" uvijek mi se dopadao i ima dosta dodirnih tačaka sa tzv. "bovanizmnom".