петак, 4. октобар 2013.

ZRNCA (218)



18 коментара:

Miroslav Cvetković је рекао...

Dubleti
(dub leti).

Slavko Bovan је рекао...

da

Slavko Bovan је рекао...

Na slici je onaj hrast!

Slavko Bovan је рекао...

Iz "Blica":

Otkad je saopšteno da će hrast star šest vekova u mestu Savinac kod Gornjeg Milanovca, koji se nalazi na sredini trase budućeg puta Beograd - južni Jadran biti posečen, građani, ekološka udruženja, nevladine organizacije su se pobunili, tražeći rešenje kako bi se drvo staro 600 godina sačuvalo...

Miroslav Cvetković је рекао...

Dvorište crkve u tom selu je, pre 22 godine bilo "poprište" neravnopravne bitke: na jednoj strani desetine domaćina i domaćica iz tog i okolnih sela sa korpama punim jela i pića, mesa i kolača, kuvane rakije... sa druge strane izgladneli saradnici počivše gornjomilanovačke "Eureke". Pravo iz autobusa u portu! A tamo po stolovima naslagano iće i piće, oko stolova više nuđača toplih žestokih pića... domaćice nude iće, domaćini piće.
Sve se ovo dešavala na Svetoga Savu godine gospodnje 1991. pred raspad SFRJ.
Seća li se još neko ovog događaja (znam zasigurno bar još jednog posetioca ovog bloga koji se toga mora sećati).

Slavko Bovan је рекао...

Vidi, vidi "Nostalgija" okupirala i "Zrnca" :)

Kontrolor је рекао...

Lepa brojka na brojaču poseta. Za ~ 290 dana rada bloga, to u proseku znači: 139 jedinstvenih poseta i 534 pregleda dnevno. Čestitam!

Slavko Bovan је рекао...

Hvala.
Onaj "pozadinski" broj koji se ne vidi, i kojje je orijentir za gazdu ovog veselog okupljališta je još bolji (za 50% bolji).

Dejan Minić је рекао...

Slavko je skroman i neće da se hvali. Ko ume da nađe pravu brojku može da vidi da do sada ima 60504 jedinstvenih poseta, u proseku 192 dnevno. Tu je uračunat i probni rad od 30 dana sa malo poseta, pa je pravi dnevni prosek dobrano preko 200 dnevno.

Kontrolor је рекао...

Nema potrebe da se vređamo. Hvala Dejane, umem da nađem (skoro) sve što treba. Taj broj koji ti navodiš ne označava jedinstvene posete, već broj ulazaka posetilaca tokom 24 sata, što znači da broji svaki moj ili tvoj dolazak na blog. To ne umanjuje dobar rezultat, ali, jednostavno, to nisu tzv. jedinstvene posete. Jedinstvene posete označavaju koliko različitih posetilaca uđe na blog (ili sajt), odnosno broji različite IP adrese tokom 24 sata.

Dejan Minić је рекао...

Ne razumem...ko vređa? Volim statistiku, pa je stalno pratim i kod Slavka i mislim da sam u pravu. Nebitno.

Slavko Bovan је рекао...

Tačno. Nebitno.
Neka računar evidentira prisutne, a mene mrzi da pojedinačno brojim adrese.
Statistika je samo orijentir.
Znam nekoliko ljudi (5-6) koji na blog dolaze najmanje 10-15 puta dnevno, a moj brojač (moji brojači) ih evidentiraju samo jednom (kako i treba).

Slavko Bovan је рекао...

Doduše, ovaj desni je nešto drugo...

Ilija Đurković је рекао...

Slavko je nevjerovatno uklopio da ovaj indirekt bude i aktuelan!

Miroslav Cvetković је рекао...

Ja sam jedan od onih koji često "svrate" na blog. Ali za 24 sata ponekad dobijem i više od 5 različitih brojeva. Ova mi je poseta od jutros možda 10-a, a mislim da je treći ili četvrti različiti broj "jedinstvene posete".

Slavko Bovan је рекао...

@ emce
Čudni su putevi internetski...

Slavko Bovan је рекао...

@ Ilija
Jes' đavo taj Slavko :)

Belirac је рекао...

I ja se sjećam Savinca iz komentara Miroslava Cvetkovića. I to ne samo da ga se sjećam, nego se on spominje i u mojoj "Enigmotorbi".
Pročitajte ovdje:
Druženje 'Eurekinih' čitalaca i saradnika