понедељак, 28. јул 2014.

REČ PO RIJEČ (609)



ČANJ
Čanj je turističko naselje u Crnoj Gori u opštini Bar. U Čanju se nalazi kompleks hotela i vikendica. Čanj se prostire duž izolovane obale duge oko 1200 m, koja je zbog lepote šljunka kojom je prikrevena dobila ime Biserna obala.

5 коментара:

Miroslav Cvetković је рекао...

U Čanju je pre nekoliko decenija izgrađen hotel "Niš" (dva nekadašnja industrijska giganta EI i MIN iz Niša su ga izgradile za letovanje svojih radnika). U vreme kad se na more išlo preko sindikata (kao u pesmi), nekoliko puta sam i ja sa porodicom boravio u njemu. U međuvremenu su EI i MIN propali, a hotel u Čanju je crnogorski - jedino mu je ime ostalo isto.

Slavko Bovan је рекао...

VIJEST 27.07.2014.:
Direktor Uprave pomorske sigurnosti, Vladan Radonjic izvukao je danas oko 17 casova iz talasa četiri osobe nakon sto im se brod prevrnuo naspram plaze u Čanju.

Slavko Bovan је рекао...

U Crnoj Gori je ČANJ ali i PR-ČANJ (bez crtice).

Miroslav Cvetković је рекао...

Imam jednu izvanrednu fotografiju Čanja. Uklopio sam Čanj u jedan magični štit bez ostatka, pa ću to sve do večeras (valjda) poslati.

Miroslav Cvetković је рекао...

Setih se da moja komšinica Slavka Masoničić - Vojinović (profesor engleskog jezika, sudski prevodilac, pesnikinja, slikarka...) ima porodičnu kuću u selu koje je iznad turističkog naselja Čanj. Ostala joj je od predaka, a da li je to prvobitni Čanj ili naselje Mišići - ne znam. Inače, pomenuta gospođa je prevela dvojezični katalog moje bivše firme (pisao sam o tome). Tada smo oboje radili u MIN, ona u Holdingu, a ja u AGH. I još jedna zanimljivost: Slavka i Žarko Đokić se poznaju veoma dugo.