четвртак, 27. новембар 2014.

NEHOTIČNI PLAGIJATI


Piše: Branko Milovanović
Šaljem dva  identična magična kvadrata 8x8, ja sam kvadrat poslo 8.3. 2014 a objavljen je i Zagrebačkom kvizu sredinom oktobra 2014.
U Kvizorami je 22.11. 2014 objavljen je isti magični kvadrat od kolege Cvitkovića poznatog po “osmercima”, vjerovatno je i njegov kvadrat malo duže čekao na objavu. Ovo je samo još jedan dokaz da su, posebno kod magičnih likova, mogući NEHOTIČNI PLAGIJATI, iako nisu česti ima ih, a vjerovatno će ih biti i ubuduće.

7 коментара:

Анониман је рекао...

To su kompjuteri sastavili.

Dusan је рекао...

HOTIMIČNI

Rok Ban је рекао...


NEHOTIČNO,
rečnik srpskohrvatskog književnog jezika, Matica srpska-Novi Sad,1969, str. 783.

Dušan је рекао...

HOTIMIČAN-koji je namjerno učinjen,izdanje 1976,strana 743,VI dio.
Roče,ne govorimo o istoj stvari.

Rok Ban је рекао...

Lapsus lingve.

Анониман је рекао...

Ipak sam uvjeren da se ne radi o slučajnosti! Vrli matematičari bi se mogli pozabaviti te izračunati kolika je vjerovatnost da se izradi, ne sastavi,( to kažem namjerno) dva identična kvadrata 8x8!
Dakle , iza ovoga, vjerojatno stoji stroj,ili po neznam kojoj vezi kopiranju,iako nekako mislim da je kvadrat A.Cvitkovića original iz glave!

ESSA је рекао...

Prije 40-tak godina sastavio sam magični kvadrat 7x7. Bio je bez ijedne skupine, dakle monoton, pa mi se učinilo da nije dovoljno dobar da bi bio objavljen i ostao je u svesci. Nakon 7-8 mjeseci u "Čvor Razbibrizi" je objavljen potpuno identičan kvadrat Obrada Blagojevića! I šta reći na ovo? Plagijat sigurno nije, već jednostavno, dolazak na istu ideju. Ne sviđa mi se naziv nehotičan plagijat.