среда, 25. новембар 2015.

MLADENOVO REAGOVANJE

Reagovanje na ovo: ABBA

5 коментара:

Анониман је рекао...

Aaa, nisi ti badava, sa još nekima, proglašen talentovanim i perspektivnim. Čestitam i samo naprijed.
Novo

Mandrak је рекао...

Da, blago meni. :)
Ne umem ja kao Novo, treba dosta vremena za to, samo htedoh da proverim koliko je slaganje članova grupe teško. Stvarno nije lako, jer kakva god bila imena, pozicioniranje četvrtog pojma je živa muka - ako planiramo da izvučemo 7 x 7 ili veću belinu.
Ove moje devojke čine prvu postavu grupe Suprims iz 1960. (pre toga su se zvale Prajmtiz), i tu nije bilo mesta za vrdanje, baš kao i kod Bitlsa, Rolingstonsa i Abbe, samo je bilo malo lakše jer nema teških slova i neobičnih čvorova.

Najpre je bilo važno oživeti čudnu grupu RORN (Klaić), pa RAOR, i kad već stigoh do kraja, nastupi faza povuci-potegni.
Vrlo je teško naći sintagmu REKORDERSKA _ _ _. To bi moralo biti nešto što se odnosi na rekordere, a ne na rekorde, pa sam na kraju upotrebio naslov sa nekog sportskog portala.
Nezgodni su i URBANI (farbani, ofarbani) MA_ _ _. Moj izbor se spominje u nekoj rep pesmi.
NAJSVETIJE osta bez nastavka, jer utvrdih da je superlativ može da stoji samostalno jer ima funkciju imenice.
Usmena kritika je pojam iz teatrologije, a somalske ciklame su se pojavile kao poručene. Jedini pojam sa početnim "somalska" na Vikipediji je taj, a meni je baš C bilo potrebno!

Анониман је рекао...

Vjerovatno si nešto drugačijim rasporedom mogao malo uprostiti postavku, što ću pokušati provjeriti, a što se tiče poznatih svjetskih grupa, malo sam ih analizirao sa "našeg" stanovište, i sve su relativno dostupne osim Metalike. Ona je nevjerovatno zahtjevna i čini mi se da graniči sa (ne)mogućim. Ovaj pokušaj je sasvim prihvatljiv. Što se sintagmi tiče, možda je uz REKORDERSKA bilo bolje SERIJA, što bi značilo popravljanje rekorda u kratkom vremenskom razmaku, što se naravno događa, naročito u nekim sportovima i disciplinama.
Novo

Nedjeljko Nedić је рекао...

Odlično Mladene. Baš me zanima Novin odgovor!

N. Petkovski је рекао...

Samo da primetim ovo: ne znam kako je opisana rec ODLAZI (verovatno naslov neke pesme ili slicno). Mozda bi bilo bolje ODRAZI (ukrstava se sa ORIN - reka u Skotskoj). Ostalo je sasvim na visini zadatka.