четвртак, 24. новембар 2016.

ISTARSKA ENIGMATIKA

Glas Istre, 22.11.2016.


laVoce, 22.11.2016.
Proteklog vikenda u radnoj i prijateljskoj poseti Poreču bila je delegacija Udruženja građana "Dora" i Gradske uprave Kikinda. Pošto EKK ima dobru sradnju i sa "Dorom" i sa GU, dobili smo na "uvid" u enigmatiku u istarskim listovima ("Glas Istre" i "la Voce", list italijanske nacionalne manjine). Sada očekujemo da nam kolege iz tog dela Evrope daju dodatne informacije o enigmatici u lokalnim listovima u Istri. Takođe, pozivam sve enigamte da predstave enigmatiku u lokalnim listovima svoga kraja.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Nema tu puno priče. Redakcija La Vocea nalazi se kat iznad nas (Feniksa) u Rijeci i koliko znam preuzimaju enigmatiku iz nekih talijanskih listova. Onu malu skandinavku iz Glasa Istre tamošnja redakcija (kao i Zadarski list)uzima iz Novog lista. Pogađate, sve se radi u redakciji Feniksa. U posljednjih desetak godina autori su uglavnom Živko Barišić, Marko Čorak i Tomislav Rebrović (nitko iz Istre).
Inače u Istri žive enigmati: Valter Kvalić, Milica Šimić, Mladen Kosanović, Luka Jelavić, Mijat Gavran (neki aktivni a neki ne).
Pozdrav, Pero