понедељак, 26. децембар 2016.

MILAN SITNU KNJIGU PIŠE

Poštovani rešavači,
Hvala što ste se još jednom u značajnom broju odazvali Slavkovom i mom pozivu na takmičenje u rešavanju rebusa. Sve čestitke uspešnom braniocu titule, kao i ostalima u vrhu tabele – ovog puta odlučivale su zaista nijanse!
Što se rebusa tiče – svi su, kao i obično, rešeni, što je najvažnije (eto, i posle neko priča da su moji rebusi teški :)). Ponovo je bilo alternativnih rešenja, od kojih smo mogli da priznamo VEOMA ME UMARA MAMA (jeste da ta žena nije baš „u maramama“, ali nije ni daleko od toga), kao i IMAMA NE MAMI VOTKA S LEDOM (model s aktovima me namami). Među ostalim primljenim rešenjima bilo je nekih koja su bila očito pogrešna (OPOR UKUS KRIMIĆA, KOPIJE RECEPATA, KOPIJE VELIKANA), nekih koja bi imala veliki problem sa zajedničkim korenom (TARI NAUDI TORIJUM, PRENE VOLJA BIRAČA), kao i nekih koja su bila – pa, naprosto besmislena (SNIJON SVI TRAŽE, SASI ROMS UBACILI). Ovog puta nagradu za najbolji pokušaj ubedljivo je odnelo rešenje Ilije Đurkovića ŠTO KREČE ĆUMEZE, prosto neverovatno s kolikom je veštinom ova postavka uklopljena tako da maltene ima smisla :) Ako vam je najviše odgovarao rebus VOTKA (za koji mi je u toku takmičenja vrlo taktično skrenuta pažnja da je već objavljivan – i zaista, stvarno je teško napraviti nešto lako a da već nije viđeno!), onda će vam se dopasti i ovaj pogrešan pokušaj Sretena Perića. Toliko je simpatičan da sam morao da ga na brzinu pretvorim u (nov) rebus, pa ako slučajno niste umorni od rešavanja, ovo shvatite kao lagani desert:

Primio sam, kao i obično, i različite reklamacije na pojedine rebuse, od kojih jednu na ispravnost fonetske transkripcije prezimena Štoh. Slažem se da je ova transkripcija, iako široko rasprostranjena u našoj sportskoj štampi, prilično sumnjiva. Ovaj rebus je svakako trebalo da ide u originalnoj (boljoj) varijanti ALA HORDE VRIŠTE, s tim što bi u tom slučaju ilustracija rebusa bila skopčana sa nekim krajnje praktičnim problemima – kao na primer, ko će umesto mene organizovati takmičenje sledeće godine. Do tog momenta najsrdačnije vas pozdravljam, uz još jednu čestitku pobedniku i veliku zahvalnost svim učesnicima!
Milan Sečujski

8 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Nije zabranjeno da upišete rješenje Sretenovog rebusa.

Slavko Bovan је рекао...

Izgleda da je rebus težak pa treba fraza!

Milan S. је рекао...

Kako je krenulo, trebaće i pomoćna rečenica :)

Dejan Minić је рекао...

Mora ipak neko da upiše rešenje - ČIOVO.

Onaj Džeger mi još u glavi, pa pitam Milana kako bi predstavio vola sa titulom ser:)

Milan S. је рекао...

Zanimljivo pitanje - razmisliću :)

Анониман је рекао...

Iako sam znao da ovo nije bilo pravo rešenje Milanovog rebusa, meni je ovo prvo palo na pamet i čisto onako od šale sam poslao. Milanu je to bilo simpatično i zahvaljujem na odličnoj prezentaciji i gazdi na objavi.
Lozničanin

Unknown је рекао...

Makar je neupitno da je Elton Džon - SERGEJ 😁

Milan S. је рекао...

Nema na čemu, najviše volim kad ljudi pošalju čisto od šale.