субота, 20. октобар 2018.

KVIZ PRVENSTVO SRBIJE

Rekordan broj učesnika

Šampion

Trio fantastikus
Danas je u Staroj Pazovi održano 8. Kviz prvenstvo Srbije na kome se takmičilo 57 (58) kvizaša. Nakon dva seta (2 x 60 minuta)  i 240 pitanja plasman najboljih je:
1. Ivan Andonov
2. Bojan Lukić
3. Žarko Stevanović
Predstavnici EKK su malo (za nijansu) ispod očekivanog pa je Vanja Tomašev zauzeo 11. mesto, a vaš reporter oko sredine tabele (u gornjem delu donjeg dela tabele). Slavka Bakalov je učestvovala revijalno.
Čestitka najboljima, a kompletni rezultati SU OVDE.

4 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Prije takmičenja Nenad Jovanović podsjetio je da je prvo Kviz prvenstvo održano prije tačno 10 godina, da je učestvovalo 10 ljudi od kojih su dvojica prisutni i danas - Zoran Radisavljević i Slavko Bovan.
(Priznajem da je ova informacija za mene potpuna novost).

Slavko Bovan је рекао...

Pitanje su podijejenja u devet oblasti - osam oblasti kao na Svjetskom prvenstvu u kvizingu (mediji, istorija, nauka, zabava, kultura, životni stil, sport i svet) dok je deveta oblast SRBIJA. U ovoj oblasti (Srbija) imao sam najbolji rezultat. Najslabija oblast mi je ZABAVA (veze nemam sa modernom muzikom).

Slavko Bovan је рекао...

Posebno sam ponosan na tačne odgovore na ova dva pitanja:
- Otac je bivši jugoslovenski reprezentativac i osvajač petnaestak medalja sa evropskih i svetskih prvenstava (i pojedinačno i ekipno u sportu kojim se bavio) dok je sin jedan od najboljih srpskih košarkaša. Kako se prezivaju?

- Na EP 1978. godine u Pragu senzacionalno je osvojio zlatnu medalju skočivši 1 cm više od olimpijskog šampiona Viktora Sanjejeva. Koji troskokaš je u pitanju, aktuelni rekorder Srbije sa rezultatom 17,01 m?

Анониман је рекао...
Администратор блога је уклонио коментар.