среда, 21. фебруар 2024.

NOSTALGIJA (1990)


 Kviz br. 548 (08.08.1990.) str. 35.

Prilog: Gojko Mandić

6 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

„Децембарска киша” је југословенски и словеначки филм први пут приказан 29. маја 1990. године. Режирао га је Божо Спрајц а сценарио су написали Марјан Брезовар, Јернеј Новак, Божо Спрајц и Тони Трсар. (sr.vikipedija)

Slavko Bovan је рекао...

Stanica običnih vozova je jugoslovenski igrani film snimljen 1990 godine u režiji Nenada Dizdarevića.

Sadržaj
Pedesetih godina, mlada učiteljica iz Beograda, nakon završene škole, a po nalogu Ministarstva prosvete dolazi u zabito mesto da prosvećuje narod. Nespremna, neiskusna i nejaka, ne uspeva da sagradi most između sebe i nove sredine, u kojoj se protiv svoje volje zatekla, pa nužno dolazi do sukoba. Sukob sa drugima ubrzo izaziva sukob sa samim sobom, što će na kraju dovesti do tragedije. (sh. vikipedija)

Slavko Bovan је рекао...

Вампири су међу нама је други наставак филмског серијала Ћао, инспекторе снимљен је 1989. године у режији Зорана Чалића. Филм је своју премијеру имао 11. децембра. 1989. године. (sr. vikipedija)

Slavko Bovan је рекао...

„Карневал, анђео и прах“ је југословенски филм из 1990. године.[1] Режирао га је Антун Врдољак према сопственом сценарију који је адаптација новела из збирке „Руке“ Ранка Маринковића.[2] (sr. vikipedija)

Slavko Bovan је рекао...

„До краја и даље” је југословенски и словеначки филм први пут приказан 29. маја 1990. године. Режирао га је Јуре Первање а сценарио су написали Небојша Пајкић и Горажд Перко. (sr.vikipedija)

Slavko Bovan је рекао...

Gledao sam dva od ovih pet (ostala tri se ne sjećam).