субота, 4. мај 2024.

REZULTATI MAGIČNI LIK (8)

 

8 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Evo, imali smo i kvadrat 9x9 (nisko plasiran).

Aljoša Vuković је рекао...

Sve izgleda dobro. Zašto je ovako nisko plasirano? Ja sam u ovom dijelu potpuni laik, nek mi neko objasni!

Slavko Bovan је рекао...

Vjerovatno ima problematičnih riječi. Sve do sada gledajući, meni izgleda da je žiri radio valjano svoj posao.

Aljoša Vuković је рекао...

To uopće ne sumnjam.

Mandrak је рекао...

Kako sad ovo? Po svedočenju jednog eminentnog komentatora transkontinentalnog renomea koga sam ja, navodno, na pravdi boga napao, žiri se uopšte nije bavio sadržajem, samo su brojali bele stupce i redove. Po toj logoci, ovaj rad je morao da pobedi jer nijedan član žirija nije dovoljno nestručan da ne bi znao da je kvadrat 9 x 9 najteže sastaviti.

E sad ozbiljno... mogu da kažem šta ja mislim. Kod ovakvih poduhvata je najvažnije da reči budu što poznatije tj. kod uspešnih kvadrata 9 x 9 najčešće jedna bude problematična. Ovde su problematične 3: OMO PASTOR, ERIKA RADO i KOJIC ACID (engleski naziv za kojičnu kiselinu). Ove prve dve su praktično besmisleni nizovi slova kojima tek Gugl daje neko značenje.

U ovakvim radovima ne možemo da očekujemo nikakva iznenađenja u strukturi ili retka slova, ali baš zato je osetljivost na besmisleni sadržaj u prvom planu. I nema smisla favorizovati jedan rad koji je na ivici uspešnosti samo zato što je autor izabrao najtežu formu. To je njegova stvar, on je verovatno mislio da će tu najbolje pokazati svoj kvalitet i to je sasvim u redu. Ali smatram da niko nije zaslužio poene samim izborom forme, sve što je poslato sadržajno je podložno istim merilima.

Moja ocena je između 10 i 11.

B. Antonić је рекао...


Kod nas ima vrlo malo kvadrata 9x9 bez ijedne sporne riječi. Koliko vidim, ovdje su sve riječi potvrđene, ali su neke efemerne, nemaju trajnost: trgovački proizvod, estradne ličnosti koje nemaju trajnost u kulturi neke sredine.

Ovaj je kvadrat formalno ispravan, ali mu efemerne riječi smanjuju vrijednost.

valter kvalić је рекао...

OMO PASTOR je pjesma nigerijskog repera Ajebutter22
KOJIC ACID je engleski naziv za kojičnu kiselinu. Da li bismo dopustili engleski naziv za bilo koju drugu kiselinu (SULPHURIC ACID, ACETIC ACID itd)?
ERIKA RADO je stvarna osoba iz grada Bellinghama u američkoj saveznoj državi Washington koja se bavi masažom i istražuje nekakvu komunikaciju između ljudi i konja i kućnih ljubimaca (toliko sam uspio shvatiti iz kraćih postova na internetu).
Uzimajući u obzir gore napisano, mislim da je ovaj rad adekvatno ocijenjen. Nema sumnje da je autor uložio dosta truda da bi do njega došao.
Valter

Slavko Bovan је рекао...

Da li ove moje objave idu prebrzo?

Sutra u 10.00 će pobjednički rebus (grafička priprema Dejan Minić).