уторак, 22. октобар 2024.

IDEMO U PARAĆIN (13)

Поштовани енигмати,
Завичајни музеј у Параћину је потврдно одговорио на молбу да у суботу 26. октобра група енигмата посети ову установу од 10 до 12 часова а после тога ће се ићи у посету манастиру Лешје! "Еуролин" - превозно предузеће из Параћина - нам је саопштило да сачекамо на одговор у вези спонзорског превоза од хотела "Престиж" до манастира Лешје (10 км).
До сада се пријавило 36 учесника:
1. Бранислав НИКИЋ, 2. Гордана НИКИЋ (уместо ње ће доћи неко од родбине из Јагодине), 3-4. Јовица и Михаило ДИНЧИЋ (сви из Пожаревца), 5-6.Љиљана и Радослав ЈОВАНОВИЋ (Смедерево), 7-8. Зоран ИЛИЈАШЕВИЋ и Зоран РАДИСАВ- ЉЕВИЋ (Нови Сад), 9-11. Славко и Милијана БОВАН и Вања ТОМАШЕВ (Кикинда), 12. Софија НЕЦИН (Нови Сад), 13-14. Гордана и Владимир ШАРИЋ (Шимановци), 15. Драгиша ЈОВАНОВИЋ (Рума), 16-18. Божо и Ерна МИЉЕВИЋ и Гојко МАНДИЋ (сви Бања Лука), 19. Недјељко НЕДИЋ (Угљара), 20. Аница МИЛОШЕВ (Црвенка), 21-22. Катарина КЛИКОВАЦ (Земун) и Предраг КРСТИЋ (Београд), 23. Зоран МИЛОШЕВИЋ (Ћуприја), 24-25. Александар ЈАНКОВИЋ и Драган МАТОВИЋ (Крагујевац), 26-29. Верољуб и Славица БАБИЋ, Драган и Слободанка ЂЕРМАНОВИЋ (сви Коцељева), 30-31. Воја и Драгица ДОДЕВСКИ (Ваљево), 32. Радомир МАТИЋ (Бор), 33. Сретен ПЕРИЋ (Лозница), 34. Јадран ГОЛОИГРА (Бијељина), 35-36. Решад и Енеса БЕСНИЧАНИН (Нови Пазар). Очекује се долазак још неколико енигмата после сусрета на Сајму књига који ће се одржати на штанду Алме у 11,00 часова и штанду Прометеја у 12,00 часова.
Стигли су пехари, медаље, плакете, повеље и захвалнице из Аранђеловца а наручене су мајице (нажалост по цени од 700,00 динара). На Сајму књига биће набављено више књига за награде. Златне повеље ће добити Гојко МАНДИЋ, Мирослав ЦВЕТКОВИЋ, Милосав МАРЈАНОВИЋ, Радомир МАТИЋ и Војин КРСМАНОВИЋ; Повељу за енигматско издаваштво ће добити Зоран МИЛУНОВИЋ (за "МАЛУ ЕНИГМУ"), Александар ЈАНКОВИЋ и Драган МАТОВИЋ (за ЧЕТРНАЕСТОСЛОВНИ ЕНИГМАТСКИ РЕЧНИК); Јубиларне повеље ће добити за 70 и више година рада и преко 85 година живота: Јован ВУКОВИЋ, Радован УРОШЕВИЋ, Радомир СТАНОЈКОВИЋ, Персида РАДАК и Ратко СТОЈКОВИЋ. Биће уручено и више Сребрних повеља и преко 50 захвалница за учешће на Отвореном првенству Србије у састављању загонетака.
Пехаре и златне медаље ће добити : Зоран РАДИСАВЉЕВИЋ, Сретен ПЕРИЋ, Борис НАЗАНСКИ, Воја ДОДЕВСКИ и Аљоша ВУКОВИЋ као и победници на три такмичења која ће се одржати  у Параћину. Другопласирани и трећепласирани ће добити сребрне односно бронзане медаље.
Видимо се у Параћину у хотелу "Престиж"!
Срдачан поздрав.
Владимир Шарић
Умножени су задаци за решавање и анаграми за састављање док ће ребуси стићи са умножавања. 

Нема коментара: