среда, 20. новембар 2013.

REČ PO RIJEČ (325)



REBUSI I KAKO IH SE REŠITI
Knjiga Miodraga Ivaniševića o kojoj je pre desetak dana bilo reči na ovom blogu. Vidi:OVDE

Knjiga je vrlo interesantna, preporučujem je svim ljubiteljima enigmatike. Za koji dan detaljno ću pisati o ličnim utiscima čim završim sa čitanjem. Ostalo  mi je još da proučim/pročitam 50-tak strana. (S.B.)

9 коментара:

Анониман је рекао...

nigde ne pise gde se moze kupiti knjiga

Miodrag Ivanisevic је рекао...

Knjiga se moze kupiti u beogradskim knjizarama "Delfi", "Zepter" i "Dereta" u Knez Mihajlovoj i u knjizarama "Zlatno runo", Delfi" u SKC, "Napro", "Srpska knjizevna zadruga"... ili naruciti preko www.mikroknjiga.com, www.dobra-knjiga.com, www.krugcentar.co.rs, www.korisnaknjiga.com ili naruciti telefonom na 063.380-147 i platiti pouzecem.

Анониман је рекао...

Ne bih zeleo da ulazim u neke sukobe, ali posto sam prelistao knjigu u knjizari moram vam reci da je to pocetnicki nivo enigmatike, sto i ne cudi imajuci u vidu da je autor nepoznat i nedovoljno strucan da pise o enigmatskim temama. Pored toga, sadrzaj knjige nije iskljucivo posvecen rebusima, nego je unutra nabacano svasta sto je M.I. odnegde prepisao. Spominju se lavirint, sah, anagrami, neke misterije Egipta, vanzemaljci, sve sto piscu predstavlja neki rebus u sirem smislu.

Ako Slavko moze, nek me opovrgne u nekom svom buducem prikazu, ali ja vas opominjem da cete se pokajati ako kupite ovako losu knjigu. Uostalom, pogledajte dve stranice koja se nalaze na ovom linku Mikroknjige, pa ce vam biti jasno kakav je to nizak nivo enigmatike. Nista bolji nisu ni ostali radovi u knjizi.

http://www.mikroknjiga.rs/slike2/86-86377/978-86-86377-06-7_dno_1.gif

Slavko Bovan је рекао...

Uvidom u adresu s koje je stigao gornji komentar mogu da kažem da je anonimni komentar došao od provjerenog eksperta za enigmatiku, literaturu, brzo prelistavanje knjiga i aminovanje. (Takođe,čovjek se stidi svog imena)

Анониман је рекао...

Pa kakva je knjiga, dobra ili losa?

miodrag Ivanisevic је рекао...

Knjiga o resavanju rebusa nije ni pravljena za vrhunske enigmate, anonimne genijalce koji misle da sve znaju. U samom uvodu, ali i na koricama knjige, navedeno je ko bi trebalo da je procita. Koristeci brojne primere onaj ko to ne zna lako moze nauciti da resava rebuse. I ne samo to...

Slavko Bovan је рекао...

Knjiga nije naučni (stručni) rad, niti je knjiga tipa "Niko, niko, kao ja", te će od mene će, svakako, dobiti pozitivno mišljenje.

Molim još samo malo strpljenja. Nisam sklon da na osnovu prelistavanja ili korica dajem konačne sudove, niti donosim sudove o tome da li mi je ime autora poznato ili ne. Ipak, hoću sve do kraja da pročitam. Ovih dana imem previše obaveza, pa mi treba još dan-dva.

Ako nešto autor nije žestoko zabrljao na kraju (ha-ha) možete očekivati mišljenje, u najmanju ruku: "Dobra knjiga!"

Slavko Bovan је рекао...

Knjigu kolege Jovana Nedića odavno sam pročitao, ali nikako da ugrabim vremena da na blogu kažem za njegovu torbu, u najmanju ruku: "Odlična knjiga".
Obećah Jovanu da ću o "Torbi" pisati u utorak (koji je prošao) ali ne stigoh. Znam da me Jovan razumije i da će se strpiti još koji dan.

Анониман је рекао...

Izgleda da sam jedan od retkih koji je knjigu i procitao, pa moram reci: knjiga je fenomenalna!!! Ono sto "anonimni" zamera je velika prednost knjige, jer se na jednom mestu moze naci obilje informacija (od piramida, knjizevnosti, filma...). U vreme kada se malo cita, ova knjiga je otkrovenje za sve + jasan uvid za sve koje se zele baviti rebusima (a da, do sada, nisu znali kako se resavaju)!