понедељак, 10. март 2014.

EVERGRIN (2)

Orbis Specijal, mart/maj 1990.
Originalni crtež ovog rebusa Tonćija Kulića stajao je na zidu iznad mog radnog stola u redakciji "Orbisa". To rečito govori šta mislim o ovom radu. (Ero)
(Skenirao: Jovan Nedić)

18 коментара:

IlijaO је рекао...

Osmi je siromah, ali da(je).
OSMIJESI ROMA HALIDA.

Slavko Bovan је рекао...

da

Belirac је рекао...

Trebalo bi riješiti i križaljku-brojčanicu.

Milan S. је рекао...

Odavno znam da postoji ovaj rebus, ali sad ga prvi put vidim. Ne znam da li je najbolji rebus za koji znam, ali već neko vreme ne mogu da se setim boljeg!

Slavko Bovan је рекао...

Dodatna vrijednost rebusa jesu crteži. Pažljivo pogledajte i vidjećete cijelu pričicu na 8 slika i kulminaciju (rješenje) na devetoj sličici.

Dejan Minić је рекао...

Svakako antologijski rebus, a pre nekoliko godina je bio objavljen i na Banetovom blogu. Ima Tonći tu 'žicu' genijalnosti i na ovom primeru se to naročito vidi.

Belirac је рекао...

Tonću Kulić ima i svoju web-stranicu. Pogledajte
ovdje

Belirac је рекао...

Preciznosti radi treba napomenuti da "Orbis Specijal" u kome je objavljen taj rebus nema nikakav broj, nego samo datum "mart/maj 1990". Koštao je 15 dinara, a na naslovnici je jedna prilično golišava dama.

Slavko Bovan је рекао...

Nešto mi govori da nisam pogriješio što sam uveo ovu rubriku.

Slavko Bovan је рекао...

Uz podosta materijala koji sam prikupio (najznačajniji doprinos dao Jovan Nedić) danas mi je stigao jedan baš-baš-baš interesantan prilog.

Belirac је рекао...

Evo i poveznice na prethodnu objavu ovog rebusa na blogu "Rebusi": ovdje.

Do nje se može doći i tako da se rješenje rebusa ukuca ćirilicom u Google. Latinicom ukucano rješenje vodi do Tonćijeve stranice i do stranice enigmatika.formumm.biz.

Slavko Bovan је рекао...

Večeras sam za pripremu sutrašnjeg i narednih dana na blogu, utrošio više od 4 sata (mnogo više nego što je uobičajeno) ali mi nije žao. Biće i sutra nekih interesantnih priloga. Preporučujem onaj koji će se pojaviti u 8.00!

Belirac је рекао...

Objava na blogu "Rebusi" bila je osiromašena jer rebus nije objavljen u originalnom obliku, nego je - bez ikakve napomene - samo izrezan crtež i dodan naslov kakvog u originalu nije bilo. Nije bilo ni podataka u kom izdanju (broju) je objavljen pa bi se dosta namučio onaj ko bi ga tražio u redovnim brojevima "Orbisa" iz 1990. godine.

Belirac је рекао...

Zaboravih napisati da je rebus objavljen na 57. stranici (od 68 koliko ih je "Specijal" imao). Uz rebus su objavljene još i dvije premetaljke Borisa Nazanskog.

Анониман је рекао...

slavko, slavkane čija je križaljka? essa

Slavko Bovan је рекао...

Opppppaaaaaa!
Veliki pozdrav, autoru križaljke!

Анониман је рекао...

Dobro nam doshao sokole, bash lijepo iznenadjenje, lijepi pozdrav... Josh da se Toncika javi pa da proslavimo makar i ovakav susret, a i dobra vremena kad ti je Milan rushio rjecnike... I Zare ce se pridruziti, Slavko ce kao domacin odrzati pozdravni govor.
Hajro

Анониман је рекао...

otpozdrav obojici. Dobar je Rundžić, nije se zaboravio šaliti, he, he! Slavko, baš se sjetih onog sjajnog rebusa BULA U NANULAMA! Essa