понедељак, 10. март 2014.

POČINJEEEEEEE!

Robert Pauletić, na pripremama za početak žiriranja
Uvodnik iz "Kviskoteke".

Petstoti broj “Pedesetice“! Deseto prvenstvo Hrvatske u enigmatici! Izbor za anagram godine! Približava se 1000. broj “Kviskoteke”! Ajme majko, koliko toga! Prema nepisanom pravilu, na “Kviskotekine” korice u boji trebala bi ići reklama za novi broj 101 SKANDI. Ipak je to naš najveći magazin, mjesečnik na 68 stranica, ponos skandi-divizije!

Ali u ovom broju, eto, kolor-reklamu za “Stojedinicu” nismo imali gdje staviti. Uletio nam je jedan plaćeni oglas, a spektakularna jubilarna sestra “Pedesetica” I najava grandioznog Desetog prvenstva ipak imaju prednost nad regularnom “Stojedinicom”.

Sorry, Massimo!

Misica enigmatike, jubilarna “Pedesetica”, pobudila je nevjerojatno pozitivne komentare. “Da, to tako treba izgledati!”, “Prekrasno, prekrasno!”, “To je enigmatski san na javi”, samo su neke od oduševljenih reakcija čitatelja.

Znam, dragi čitatelji, znam! I ja bih volio da je svaki dan Božić, odnosno da je svaki broj “Pedesetice” u boji, ali to bi s

obzirom na naše mogućnosti bilo vrlo teško izvedivo. Budući da smo u jubilarnu “Pedeseticu”,osim za unutrašnje kolor-stranice,

uložili i u puno deblje korice, na njoj imamo unaprijed uračunan gubitak zbog prevelikih troškova. Kad bismo stalno

poslovali s gubitkom, ni to ni bi bilo u redu, je li tako?

A opet, taj kolor je tako lijeeeep! Tako da sam mislio, mislio... i smislio! Imam jedan plan, koji će se uskoro, nadam se, početi ostvarivati. Ako sve prođe kako bi trebalo, unijet ćemo i nešto boje u naše ionako vesele enigmatske živote! Dame i gospodo, najdraže čitateljice I čitatelji, dopustite da ponosno najavim...

PRVENSTVO! Deseto prvenstvo Hrvatske u enigmatici! Počinje već u idućem, 988. broju!

Došlo je brzo, brže nego inače, jer smo, eto, povezali - sve! Ima li ljepše prigode da se proglasi enigmatski prvak Hrvatske od proslave 1000. broja “Kviskoteke”?

Ta senzacionalna manifestacija, obilježavanje tisućitog broja, održat će se u nedjelju 15. lipnja, točno na Dan poduzeća, ravno 20 godina od izlaska prvog broja “majke Pedesetice”! Proslava će biti u jarunskom restoranu “Lido”, koji ćemo za tu prigodu zatvoriti samo za nas, jer se očekuje preko 250 gostiju! O toj manifestaciji već sad znamo puno toga ali, što bi rekao onaj lik iz “Velog mista” - ne smijemo reći! Bit će nevjerojatnih iznenađenja!

A Deseto prvenstvo bit će uvjerljivo najjače od svih dosad, i po nagradama, a sigurno i po masovnosti i kvaliteti! Od idućeg 988. broja kreće nova, milenijska era “Kviskoteke”, kreće uspon na Mount

Everest enigmatike, i to sa dva vrhunca: u 999. broju, kad ćemo proglasiti novog prvaka Hrvatske, a zatim u 1000. broju “Kviskoteke”, kad će ljubav prema enigmatici bljesnuti najvećim sjajem kojega je svijet zagonetki ikad vidio!

Ne propustite idući broj: PRVENSTVO POČINJE!

Robert Pauletić

8 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Kolege, da li ja to čujem "švic, švic, švic...?" (zvuk zaoštravanja olovaka)

N. Petkovski је рекао...

Kod nekima je i "klik, klik, klik ..." (zvuk štelovanja kompjutera).

Dejan Minić је рекао...

Slavko, nadam se da ćeš pratiti ovo takmičenje da bi znali propozicije i zadatke. Prošle godine je bilo pravo snalaženje oko toga i obaveštenja su se uglavnom prenosila mejlovima od čoveka do čoveka.

Slavko Bovan је рекао...

Vlada veliko interesovanje za ovo takmičenje, pa ću rado sve pratiti. Naravno, objavljivaću u dan i sat kada to bude "Kviskoteka" od mene tražila (nikad ranije!)

Slavko Bovan је рекао...

Imam obećanje od redakcije da će mi slati materijal kako bih upoznao ljude koji ne mogu kupiti Kviskoteku.

Slavko Bovan је рекао...

Ne znam koliko ću imeti vremena da se posvetim sastavljanju i učestvujem kao takmičar(potrudiću se da nađem malo vremena!) ali ću svakako pružiti podršku takmičenju u vidu epepea i obavještavanja zainterovanih.

Dejan Minić је рекао...

Odoh da šiljim olovku za rebuse:)

Slavko Bovan је рекао...

Potpis ispod slike je moj pokušaj duhovitosti, a slika je sa interneta.