понедељак, 10. март 2014.

ZEKA (JUČE)

Najbolja ekipa
Piše: Luka Pavičić
Na ovogodišnjem 8. po redu logičkom turniru ZeKa 2014, u Dugoj Resi se okupilo 20-ak zaljubljenika u ovakvu vrst zanimacije, Kao što je najavljeno, uz domaće logičare došli su Bojana, Marko i Rade iz Srbije, te Gišai z BiH.
Prvog dana su se rješavale raznovrse logičke umotvorine domaćih (Zrinka, Fred, Pero i Luka) i stranih (Giše, Jovana i Prasanne) sastavljača. Nakon žiriranja, napravlejna je redosljednica, ovaj put bez dama (iako je bio Dan žena) na pobjedničkom postolju (slika par postova ranije): 1. Goran Vodopija, 2. Marko Obradović i 3. Dragan Tolomanoski.Giša.
Za drugi dan je po prvi put predviđeno timsko natjecanje, za koje su zadatke napravili eminentni svjetski logičari Bram, Zoltan i Čedo. Trojke su određene na način da su unaprijed definirani nositelji: Goran, Zrinka, Sanda, Grga, Marko i Giša, kojima su pridruženi ostali logičari, svrstani u dvije jakosne skupine, prema poretku u redosljednici. Ovdje su se ipak pokazale snalažljivije ekipe sa dvije dame, te su pobijedili ZELENI (Giša, Bojana, Vanja) i spred "bračke" ekipe PLAVI (Sanda, Petar, Ana), koje slijede ŽUTI (Grga, Katarina, Fred).
U pauzi službenog dijela natjecanja, moždane vijuge nisu morovale. Uz kartaške igre Popovska i Trešeta, sudionici su se zabavljali u druge društven igre, a po već ustaljenom običaju nije izostao ni Sherlock. Prošlogodišnji pobjednik, Grga, od zadačića koje su mu poslali sami sudionici ovogodišnje ZeKe vispreno je osmislio vrlo zanimljivu detektivski priču. U rješavanju se  najspretnijim pokazao Marko, koji, kao pobjednik, treba početi smišljati zadatak za slijedeću godinu.

Luka

3 коментара:

Dejan Minić је рекао...

Gišo, tebi tamo uopšte nije bilo loše:)

Slavko Bovan је рекао...

Valja obratiti na detalje. Ispod slike ne piše "pobjednička ekipa" već "najbolja ekipa". S razlogom!

Giša је рекао...

Slika govori više od 1.000 riječi... :)