среда, 7. мај 2014.

REBUSANJE (923)


17 коментара:

Luka је рекао...

Kao dobar poznavatelj mjesta na Hvaru, naslici je mjesto Dubovica .

Slavko Bovan је рекао...

Treba li pomoć?
(U postavci nije Dubovica!)

Dejan Minić је рекао...

Ovaj mi se rebus baš dopada i po kvalitetu je morao da bude u vrhu tabele!

IlijaO је рекао...

PORAŽENA OBA LIHVARA! (Po raže na obali Hvara). Trebalo je skužiti da joj fali lijeva peraja a ne da ju je sakrila,zar ne?

Slavko Bovan је рекао...

Da.

Ilija Đurković је рекао...

Da li je ovo Slavkov udarni rebus koji mu je donio bodove? Nadam se da jeste, i sigurno je zaslužio bolji plasman!

Luka је рекао...

Slažem se da je rebus efektan, a vjerovatno nije prošao zbog onoga PO umjesto POLA. Iako, kada vidim rebus koji dijeli drugo mjesto, je upitno kojim se kriterijima žiri sve služio.

Slavko Bovan је рекао...

Ovaj rebus nije u tabeli sa bodovima.

Dejan Minić је рекао...

Kvalitet rebusa je verovatno bio samo jedan od kriterijuma, ne primarni. Smernica koje su dali sastavljačima se nešto i nisu držali.

Otud i može rebus sa 4 dopisana slova, a da nije rebus situacije, bude na drugoj poziciji. Doduše, u tekstovima se vidi da žiri ne razlikuje običnu čitalju od rebusne situacije, pa efektan pobednički rebus naziva situacijom?!

Ilija Đurković је рекао...

Ovaj rebus nije u tabeli, a drugoplasirani je rebus sa 4 dopisana slova!? Prilično čudan kriterijum žirija.
I ja sam primijetio vrlo čudno definisanje pojma "rebus situacije" i nepoštovanje ranije datih smjernica sastavljačima.
Ja sam bio debitant na takmičenju i osvojio prve bodove uopšte za Crnu Goru, i niko nije našao za shodno da to pomene u tekstu u "Kviskoteci". Sa druge strane, nabrojan je veliki broj takmičara koji nisu ušli u tabelu. Ovakve stvari znaju da zabole i odvrate od daljeg učestvovanja.

Slavko Bovan је рекао...

Argumentovano kritikovanje (osvrt) na rad žirija je uvijek dobar, ali treba poći od pretpostavke: "Žiri je odlučio, i tu se ništa ne može učiniti". O ukusima ne vrijedi raspravljati.

Konkretno, moj drugoplasirani rebus uopšte nije rđav (vidjećete ga uskoro) i Dejan mi je svjedok da sam kazao da će taj biti najbolje plasiran. To što se meni dopadaju neki drugi (moji) rebusi, to je druga stvar. Nisam bio član žirija :)

Dakle, zabavljajmo se! Neka žiri radi svoj posao. Mnogoooooogo je više pluseva za "Kviskoteku" nego minusa. Ovakvo takmičenje će vjerovatno biti najbolje organizovano takmičenje u ovom dijelu Evrope.

Slavko Bovan је рекао...

Ilijina primjedba (o nepominjanju)je takođe na mjestu, ali...

Dejan Minić је рекао...

Čim učestvujemo na nekom takmičenju, to znači da priznajemo taj žiri i njegove odluke i ništa tu nije sporno. Ali to ne znači da ne mogu da se iskažu argumentovane pozitivne ili negativne kritike.

Slavko Bovan је рекао...

Ponoviću - Dva rebusa koja sam do sada vidio (Zdenkov i Tončijev) mi se dopadaju!

Slavko Bovan је рекао...

Dejane, upravo to i rekoh. Argumentovane opaske na rad žirija mogu biti samo pozitivne i uvijek ih podržavam!

Dejan Minić је рекао...

Nakon što smo poslali radove, Slavko i ja smo razmenili radove i zaista je rekao nešto u stilu "Imam 3 ili 4 bolja od ovog, ali će on proći najbolje."

Nisam mu verovao jer ja taj o nogometašima ne bih ni u top 100 stavio. Postavka mu se sastoji od 4 pojma sa 4 dopisana slova, dva pojma kao i rešenje imaju vezu sa nogometom, ono "omča - momčad" viđeno previše puta, nema nikakve situacije...

Slavko Bovan је рекао...

To se zove DUGOGODIŠNJE ISKUSTVO :)

Stoga, mlađim učesnicima ovakvih takmičenja savjetujem da se opuste i uživaju u ljepoti stvaranja zagonetaka.

Ako ništa drugog, na ovom blogu će imati prostor da predstave svoje umotvorine. Sutra u 10.00 i 10.10 idu dva rebusanja sa radnim naslovom "varijacije na istu temu".