среда, 25. фебруар 2015.

ENIGMATSKI PODMLADAK





Piše: Krsta Ivanov
Enigmatska sekcija “Bor” nastavlja saradnju sa Dečjim odeljenjem pri Narodnoj biblioteci Bor.
U okviru “Nedelje prijateljstva” održano je „Takmičenje u rešavanju enigmatskih zadataka“
U organizaciji Dečjeg odeljenja Narodne biblioteke u Boru i Saše Čorboloković, profesora srpskog jezika iz OŠ „3 oktobar“ iz Bora, dana 24.02.2015., sa početkom u 18.15 h, devetoro učenika iz iste škole rešavalo je komplet enigmatskih zadataka: ukrštene reči, anagram, osmosmerku i piramidu. Za vreme od 60 minuta, učenici V, VI i VII razreda pokazali su da imaju solidno enigmatsko znanje. Nakon pregleda zadataka, rezultati su sledeći: 1. Milica Tošić, VI, 2. Mihajlo Jovanović, VI i 3. Mladen Perišić, VII. Ostali takmičari: Ognjen Živković, VI; Anđela Manojlović, VI; Jovan Nikolić, VI; Dara Stojanović, VI; Natalija Živković, VII i Marija Kotur, VI. Najuspešniji takmičari dobili su nagradu u vidu članske karte biblioteke za godinu dana.
Enigmatske zadatke uradili su Krsta Ivanov i Radomir Matić.
Ovakav vid saradnje, na obostrano zadovoljstvo, nastavljamo. Načelno je dogovoreno, da ovakvo takmičenje se organizuje po osnovnim školama u Boru. Nadamo da će ovu iniciativu merodavni u dotičnim školama podržati.
Samo takmičenje propratile su lokalne televizije, TV Bor i SEZAM.

7 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Bravo!
Tako se radi!

Belirac је рекао...

Na susretima enigmata sve sijede kose. Neće se ništa promijeniti ako se ne bude radilo kao što sada pokušavaju Krsta i Rade.

Slavko Bovan је рекао...

Sve pohvale i za podmladak, a posebno na ove koji su postigli najbolje rezultate.

Gojko је рекао...

Na tome treba da se radi-
samo naprijed mladi!

S. Čolaković је рекао...

Lep način za odgajanje budućih mladih rešavača (možda i sastavljača). Drago mi je da Borani, i neke druge kolege, svoju ljubav prema enigmatici nesebično dele sa najmlađima.
Ja sam u ovom uzrastu već kupovao više enigmatskih časopisa "za starije", ali, nema sumnje da bi veliku prazninu popunio jedan odlično osmišljen dečji enigmatski časopis.

IlijaO је рекао...

Hvalevrijedna inicijativa! Koliko sam primjetio, rijedak primjer, čini mi se jedinstven. Eto kako se , enigmatske sposobnosti, mogu praktičnije i korisnije primjeniti...

Krsta је рекао...

Potrudili smo se da deci približimo i ukažemo na najosnovnije stvari u rešavanju enigmatskih sastava. Obećali su da će koristiti "gimnastiku uma".
Kolege hvala na rečima podrške, a nadamo se da nećemo ostati usamljeni. Pozdrav!