среда, 25. фебруар 2015.

LOGO EK KIKINDA

Pripreme za osnivanje Enigmatskog kluba "Kikinda" teku punom parom. Nacrt Statuta je izrađen, dogovoreni su neki sastanci, uspostavljeni su kontakti sa nekoliko potencijalnih članova, a akademski slikar Miroslav Bovan dobio je zadatak da izradi logo (i pečat) kluba. Evo prvih, radnih verzija. Biće nekih izmena jer ovih dana Kikinda treba da usvoji narandžastu boju kao zvaničnu boju grada. U tom slučaju, ovo što je crveno biće narandžasto.

15 коментара:

Slavko Bovan је рекао...

Možete glasati koje vam se od ove dvije (radne) verzije više dopadaju.

Slavko Bovan је рекао...

Danas sam se sastao sa Zlatanom Pupezinom. Donio mi je jednu interesantnu fotografiju koja će biti objavljena sutra u "Nostalgiji".

Još jednom smo zaključili da slogan za akciju osnivanja kluba dobro odražava realnost: Kikinda zaslužuje enigmatski klub!

Imamo Iliju Stančula, jednog od doajena srpske enigmatike, Zlatana Pupezina majstora ukrštenih riječi, a ni ja nisam rđav. Kikinda ima jaku grupu kvizaša od kojih je Vanja Tomašev numeto uno. On mi reče da će rado da bude osnivač, ali uz predlog da se klub zove "noktarica" (aludirajući na tajanstvenu reč u finalu kviza Srbija Open). Jedan od osnivača biće i Čedomir Milanović, jedan od najboljih logičara u zemlji.

Slavko Bovan је рекао...

Kikinda zaslužuje enigmatski klub, kada se pogleda odnos građana, lokalne samouprave i medija prema enigmatima.

Imamo dobru podršku na svakom koraku. Vjerujem da će na osnivačkoj skupštini biti mnogo više osnivača od trojice koliko je po zakonu potrebno.

Dejan Minić је рекао...

Meni se više dopada druga verzija.

IlijaO је рекао...

Da.Donja verzija, a u jedno bijelo polje ubaciti siluetu sove! Kako si mislio bez nje- mudrosti?

Luka је рекао...

Za donju, a i sova bi imala svoju težinu.

BANATSKI UGLEDNIK, MIKKI!

Slavko Bovan је рекао...

Umjetnik prati ove komentare, ali ima slobodu rada. Sugestije su dobrodošle i ako se mogu uklopiti biće uklopljene.
Ja sam samo tražio okvirno šta treba da stoji na znaku, a on će sve da osmisli.
Nije što mi je brat, ali "ima žicu" za dizajn.

Mišo је рекао...

Donja verzija jer je mamut na bijeloj podlozi pa je uočljiviji.

Gojko је рекао...

MAKNI GUBITNIKE SAD - KLIK

Belirac је рекао...

Ako će se klub zvati Enigmatski klub "Kikinda" (što mislim da je u redu), onda predlažem da navodnici budu i na logu. Ako ih na logu ne bude, onda će mnogi misliti da se klub zove Enigmatski klub Kikinda, a takva kombinacija kombinacija znači da se klub zove "Enigmatski klub" te da je iz Kikinde.

Pretpostavljam i da će kratica biti EKK?

Slavko Bovan је рекао...

Jovane, na znaku piše:
ENIGMATSKI KLUB
KIKINDA
KIKINDA

Slavko Bovan је рекао...

Za dan-dva, kada se konačno dogovorimo da ćemo se zvati "Kikinda" biće upućena molba lokalnoj samoupravi da (u skladu sa zakonom) dozvoli da nosimo ime grada.

Анониман је рекао...

Glasam za prvu - ELIPSASTU varijantu jer je nesvakidašnja. Druga mi liči na saobraćajni znak! Takođe bih izbegao ono KLUB jer mi to nekako asocira na mesto okupljanja. Možda je bolje UDRUŽENJE ili GRUPA pa i nešto treće jer takva interesna grupa uglavnom održava elektronske kontakte, nema prostorije poput pravih klubova.
Nikola ČD Pešić

Miroslav Cvetković је рекао...

Logo (i gornji, i donji) je O.K. Ali, ne razumem zašto se kod ovakvih stvari razmišlja do nivoa sito-štampe. Štamparstvo, čak i kod nas je daaaaleko ispred toga: oni koji izdaju listove znaju da nije neka velika razlika u ceni između crno-belog i kolor časopisa. Pa, zašto onda logo ograničavati štampanjem u garaži (podrumu).
Ja sam pre petnaestag godina, za potrebe firme (MIN AGH) uradio logo, iako nemam ni dana srednje umetničke (grafičke) škole, a kamo li fakulteta - u punom koloru i u tri dimenzije. Izgledao je, otprilike OVAKO
Akademski slikar (moj imenjak) može to, ne sumnjam - mnogo bolje! Ali ga ne treba ograničavati pomenutom sito-štampom (za majice, kape...). A ako je potrebna i dvobojna, trobojna... varijanta, uradiće se i pomoćni logo.

Slavko Bovan је рекао...

Miroslave, ovo su radne verzije, ali značajno je napomenuti da je ograničenje: logo i pečat treba da budu isti (odnosno vrlo slični).

Još jedan poznati dizajner uključio se u izradu znaka EKK. Večeras će biti predstavljeni i njegovi radovi. Radne verzije ovog uvaženog umjetnika poslao sam i bratu, koji je odmah kazao - Ovo je bolje od moga.
Još se ništa ne zna. Žiri će odlučiti o znaku, ali sve sugestije su dobrodošle.

Meni se dopada i jedno i drugo. Možda odlučimo da jedan znak koristimo parnim a drugi neparnim danima :)