Evo Dejane recept, ne moraš daleko ići da bi probao: :)
Sastojci:
• 1/2 kg crvenog luka, • 300 g mljevene janjetine, • 100 g riže, žličica papra, žlica octa, • 2 dl kiselog vrhnja, • 2 žlice maslaca, • 2 čaše vode, • kajmak za posluživanje
Priprema:
• Očistite crveni luk od ljuski i zarežite svaku glavicu pri vrhu, tako da odrežete kapicu. • Luk ostavite nekoliko minuta u vrućoj vodi i pažljivo izvadite kolutove iz sredine. • Mljeveno meso pomiješajte s rižom. • Posolite i popaprite te nadjenite kalupe luka. • Položite ih u plitku posudu, zalijte vodom i premažite maslacem te kuhajte na laganoj vatri oko pola sata. • Kad omekšaju, izvadite ih u zdjelu i poslužite s kajmakom.
9 коментара:
SOGAN DOLMA
Nije me sramota da priznam da nikad nisam čuo za ovo jelo. Izgleda da slabo posećujem Bosnu i Hercegovinu:)
Dušane, ispravno.
Dejane, neispravno :)
Evo Dejane recept, ne moraš daleko ići da bi probao: :)
Sastojci:
• 1/2 kg crvenog luka,
• 300 g mljevene janjetine,
• 100 g riže, žličica papra, žlica octa,
• 2 dl kiselog vrhnja,
• 2 žlice maslaca,
• 2 čaše vode,
• kajmak za posluživanje
Priprema:
• Očistite crveni luk od ljuski i zarežite svaku glavicu pri vrhu, tako da odrežete kapicu.
• Luk ostavite nekoliko minuta u vrućoj vodi i pažljivo izvadite kolutove iz sredine.
• Mljeveno meso pomiješajte s rižom.
• Posolite i popaprite te nadjenite kalupe luka.
• Položite ih u plitku posudu, zalijte vodom i premažite maslacem te kuhajte na laganoj vatri oko pola sata.
• Kad omekšaju, izvadite ih u zdjelu i poslužite s kajmakom.
Hvala, Ljubice!
Odmah ga ženi prosleđujem:)
(Ovo je moglo u ˝Reč po riječ˝)
:)
GLADNO biće SAMO
o jelu nam zbori
spremi sad ga ženo,
al' da ne zagori!
Super! :)
Постави коментар