понедељак, 6. април 2015.

ZRNCA (760)

Autor: Ljubica Bilalović

9 коментара:

Dusan је рекао...

SOGAN DOLMA

Dejan Minić је рекао...

Nije me sramota da priznam da nikad nisam čuo za ovo jelo. Izgleda da slabo posećujem Bosnu i Hercegovinu:)

Slavko Bovan је рекао...

Dušane, ispravno.
Dejane, neispravno :)

ljubica bilalovic је рекао...


Evo Dejane recept, ne moraš daleko ići da bi probao: :)

Sastojci:

• 1/2 kg crvenog luka,
• 300 g mljevene janjetine,
• 100 g riže, žličica papra, žlica octa,
• 2 dl kiselog vrhnja,
• 2 žlice maslaca,
• 2 čaše vode,
• kajmak za posluživanje


Priprema:

• Očistite crveni luk od ljuski i zarežite svaku glavicu pri vrhu, tako da odrežete kapicu.
• Luk ostavite nekoliko minuta u vrućoj vodi i pažljivo izvadite kolutove iz sredine.
• Mljeveno meso pomiješajte s rižom.
• Posolite i popaprite te nadjenite kalupe luka.
• Položite ih u plitku posudu, zalijte vodom i premažite maslacem te kuhajte na laganoj vatri oko pola sata.
• Kad omekšaju, izvadite ih u zdjelu i poslužite s kajmakom.

Dejan Minić је рекао...

Hvala, Ljubice!

Odmah ga ženi prosleđujem:)

(Ovo je moglo u ˝Reč po riječ˝)

ljubica bilalovic је рекао...


:)

Gojko је рекао...

GLADNO biće SAMO
o jelu nam zbori
spremi sad ga ženo,
al' da ne zagori!

ljubica bilalovic је рекао...


Super! :)

ljubica bilalovic је рекао...
Аутор је уклонио коментар.