петак, 5. јун 2015.

REŠAVANJE REBUSA



U utorak, 9. juna 2015. g, na ovom mestu održaće se takmičenje u rešavanju rebusa koje je sastavio domaćin ovog bloga. Takmičenje će biti podeljeno u dve faze. Prva faza će trajati od 18:00 do 21:30 u kojoj će rešavači imati kao pomoć samo broj slova u rešenju. U drugoj fazi, od 21:30 do 23:00, biće data još jedna pomoć, broj slova u frazi, ali će se za svako rešenje dobijati 50% poena od osnovne vrednosti. Svaki od 16 rebusa ima početnu vrednost od 10 poena.
Takmičari će imati pravo da pošalju po jedan set rešenja za svaku fazu, ali će u drugoj fazi biti dozvoljeno slati eventualne ispravke rešenja iz prve faze.
Rešenja rebusa treba slati na slavkobovan@yahoo.co.uk. Biće dozvoljeno maksimalno kašnjenje od 5 minuta, s tim što će se za svaki minut kašnjenja dobijati 1 negativan poen. Rešenja se mogu slati i na drugu adresu koju vidite u levom stupcu ili SMS na telefon 063-89-41-064.
 
Pobednik takmičenja je rešavač sa najviše osvojenih poena, a u slučaju da dva ili više takmičara imaju jednak broj poena, onda će presuditi veći broj poena u prvoj fazi. Ako i tad bude izjednačeno onda će se uzimati u obzir vreme prijema prvog seta rešenja.
 
Svaki od zadatih rebusa trebalo bi da ima jedinstveno rešenje. Domaćin takmičenja priznaće neko alternativno rešenje samo ako zadovoljava visoke standarde.

Najbolje plasirani takmičar biće nagrađen knjigom dok će još jednu knjigu dobiti neko od takmičara koji pošalje makar jedan od 16 zadatih rebusa. 

Važna napomena: Na svakih 10 učesnika dodeljivaće se još po jedna knjiga po plasmanu, i jedna knjiga žrebom. (Dakle, npr. ako bude 21-29 učesnika knjige će dobiti prva trojka + još tri knjige žrebom).
   
Pozivam sve posetioce ovog bloga da se uključe u ovo takmičenje kako bismo masovnošću takmičenje učinili zanimljivijim.

8 коментара:

Mirka је рекао...

Jedva čekam da vidim šta je gazda pripremio.
Nadam se novom Zlatnom danu.

Slavko Bovan је рекао...

Hvala, Mirka!
Hajde da probamo da prebacimo 34 učesnika. Da li je moguće?
U startu imamo jednog sigurnog učesnika manje (Dejana, jer je supervizor), ali mislim da ima potencijala za značajan broj učesnika.
Rebusa ima raznih, ali mi se čini da nisu rđavi.

IlijaO је рекао...

Ja ću rješavati za dvojicu!!!!Jer sam šampion 16.Kolonije!!!!

Slavko Bovan је рекао...

Šampione, pa to i nije loša ideja. Mogao bi svaki od redovnih učesnika "pogurati" makar još nekoga da se okuša.

Mirka је рекао...

I moja rješenja su iz dvije glave. Sonja (10) je drugi član prijedorske ekspoziture.

IlijaO је рекао...

Eto- ja i Mirka, i već je "gro"!

Slavko Bovan је рекао...

Dakle, IlijaO i Mirka su spremni za takmičenje. Još da "nahvatamo" 33 učesnika pa da zapjevamo :)

Slavko Bovan је рекао...

Sve je tempirano za objavljivanje! Po mojoj ocjeni biće više nego dovoljno vremena od 18 do 23 sata za rješavanje.