понедељак, 10. август 2015.

EK "KIKINDA" NA KVIZU

Večeras je trojac članova  vrlo uspešno predstavljao EK "Kikinda" na kvalifikacijama za Olimpijski kviz u Nevesinju (u okviru 140. Nevesinjske olimpijade). U žestokoj konkurenciji, najviše bodova (41 od 50 mogućih) imao je vaš izveštač, Dragiša Cetić bio je šesti (solidan rezultat, ali za malo nedovoljno za finale) dok je Najbolja od svih žena odvojila drugo mjesto u konkurenciji dama. (Potpuna informacija glasi: Jedna dama - Valentina je u finalu, dok je druga hrabra učesnica - Milijana).
U finalu će biti najmanje jedna narandžasta majica. Kažem najmanje jedna jer je finalista i prošlogodišnji pobednik Velimir Šmrkić (stalni rešavač asocijacija na TIO) pokazao interesovanje za učlanjenje u EKK. Takođe, ni Cetić nije izgubio teoretsku mogućnost učešća jer je upisan kao rezerva. Četvrti finalista je Nemanja Tepurić, takođe prošlogodišnji finalista.
Prvo mesto u kvalifikacijama donosi 50 maraka. O nagradama u finalu o tom - po tom.
Navijajte za mene!

1 коментар:

Slavko Bovan је рекао...

Sa interneta:
Jubilarna 140. Nevesinjska olimpijada održaće se od 9. do 16. avgusta, odlučeno je danas na sastanku Organizacionog odbora ove sportsko-kulturne i turističke manifestacije. Organizatori su potvrdili da sportski program i nagradni fond ostaju na prošlogodišnjem nivou.

Sportisti iz zemlje i regiona imaće priliku da se ogledaju u 48 disciplina, a oni najbolji osvojiće medalje i vrijedne novčane nagrade. Ukupan novčani nagradni fond iznosiće oko 33.000 KM pri čemu je približno polovina ove sume rezervisana za pobjednike tri galoperske trke koje se više od jednog vijeka održavaju na Bratačkom lugu.

Manifestaciju prati niz kulturnih i turističkih sadržaja kao što su sajam prehrambenih proizvoda i ručnih radinosti, festival mladih guslara, izložbe slika i olimpijski kviz što ovu avgustovsku svetkovinu čini prepoznatljivom u regionu.

Centralni događaj 140. Nevesinjske olimpijade sa konjskim trkama i tradicionalnim i viteškim disciplinama biće održan u nedjelju 16. avgusta na Bratačkom lugu.